Bursa 11. Kitap Fuarı

Bursa 11. Kitap Fuarı -Zambak Yayınları, yeni kitaplarıyla Bursa Kitap Fuarında yer alacak


BURSA (A.A) - Bursa 11. Kitap Fuarında, Zambak Yayınları yeni kitaplarıyla yer alacak.
     Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde, 9-17 Mart tarihleri arasında kapılarını kitapseverlere açacak olan kitap fuarında, Zambak Yayınları da çeşitli yayınlarıyla okuyucularının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
     Bursada Kitap Baharı sloganıyla düzenlenen fuara bu yıl, 270 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak. 9 gün boyunca söyleşi, panel, şiir dinletisi, okuma saatleri ve çocuk etkinlikleri gibi 70 kültür etkinliği yapılacak. Ayrıca imza günlerinde 600 yazar okurlarıyla buluşacak.
     Zambak Yayınlarının kültür kitapları serisinden yayımladığı Arif Akpınarın Uçurtmamı Vurdular, Osman Alagözün Osmanlı Sırlı Dünya ve Sürpriz Golcü, Melek Aydoğanın Sessiz Harfler Korosu Bursa 11. Kitap Fuarında okurlarıyla buluşacak.
    
     -Özel Kitaplar-
    
     Osmanlı Sırlı Dünya: Osmanlıyı nasıl biliriz-, sorusunun karşılığı zaman zaman yalan yanlış bilgilerle ifade edilir. Yazar Alagöz, Osmanlı Sırlı Dünya kitabında gerçeklere dokunmaya çalışıyor. Edebi bir metin bile olsa, yanlış yorumlanan tarihin ağır faturaları olacağını düşünen Alagöz, bu düşünceden yola çıkarak, Osmanlı Sırlı Dünya, isimli öykü kitabıyla tarihe, insaf ve vicdan penceresinden bakarak onu hakikate uygun bir şekilde aktarmaya çalışıyor.
     Sürpriz Golcü: Herkes, ilgi duyduğu alanda başarılı olmak ister. Başarılar hayatımızı renklendirir ve güzelleştirir. Başkalarını rahatsız etmeden elde ettiğimiz her başarı bize huzur ve mutluluk getirir. Sürpriz Golcü, futbola ilgi duyan Hasanın bu sevgisini yeteneğiyle birleştirip toplumda iyi bir yere gelmesini hikaye ediyor.
     Uçurtmamı Vurdular: Uçurtmamı Vurdular romanında Adana ve çevresindeki işgal yılları bütün gerçekliğiyle gözler önüne seriliyor. Birinci Dünya Savaşı döneminde Ermeni-Türk toplumlarının sistemli olarak birbirine düşman edildiği işlenen romanda, günümüzdeki etnik kavgaların çözümüne de ışık tutulmaya çalışılıyor.
     Sessiz Harfler Korosu: Deneme türünde yazılan Sessiz Harfler Korosunda çocukları masalın renkli ama hayali dünyasından çekerek, dünyanın renkleri ile buluşturmaya davet ediyor.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursa 11. Kitap Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER