Bursadaki zimmet ve görevi kötüye kullanma

Bursadaki zimmet ve görevi kötüye kullanma davası -Bursaspor Kulübü Başkanı Yazıcının da aralarında bulunduğu 36 sanığın yargılandığı davanın duruşması yapıldı


BURSA (A.A) - Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen mali soruşturma kapsamında haklarında dava açılan Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcının da aralarında bulunduğu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, İbrahim Yazıcı ile kulübün hukuk danışmanı Öztürk Yazıcı, avukatı Jale Demir, eski genel müdürü Osman Nuri Biçer, eski ikinci başkanı Haluk Özkıyıcı dahil olmak üzere 11 tutuksuz sanık katıldı.
     Mahkeme heyeti, bilirkişi raporu hazırlanması için Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen dosyanın kendilerine ulaştığını bildirdi.
     Sanıkların avukatları da inceledikleri bu rapora itiraz etmediklerini belirterek, müvekkillerinin beraat ettirilmesi talebinde bulundu.
     Savunmasını yapan Öztürk Yazıcı, raporda yer alan 15 maddenin 12sinde zimmet suçunun unsurlarının oluşmadığını, diğer maddelerde çelişkiler bulunduğunu savundu.
     Bursaspor Kulübünün, kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu ifade eden Yazıcı, şöyle konuştu:
     "Biz iki yılda bir denetleniyoruz. Denetçiler, biz suçluymuşuz gibi geliyor, incelemelerini yapıyor ve giderken neredeyse hepimize tek tek teşekkür ediyor. Yargılanıyor olmaktan çıkmak istiyoruz. Bizim yargılanmamız, Bursasporun çıkışını engelledi. Çünkü biz bunlarla uğraşırken gerçek işlerimizi yapamadık" dedi.
     Heyet, savcının, mütalaasını hazırlaması amacıyla duruşmayı erteledi.
     İbrahim Yazıcı, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.
     Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca 2011 yılında hazırlanan iddianamede, İbrahim Yazıcı ile bazı kulüp yöneticilerinin de bulunduğu 36 tutuksuz sanık hakkında "zimmet, görevi kötüye kullanma, resmi belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal etme, örgüt kurma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" iddialarıyla 12 ile 36şar yıl arasında hapis cezaları isteniyor.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bursadaki zimmet ve görevi kötüye kullanma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER