Bursadaki Heykel

Bursadaki Heykel-Garaj Tramvay Hattı -Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: -Hedefimiz 10 aydan daha kısa zamanda hattı tamamlayıp, ulaşıma açmak


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesince projelendirilen yaklaşık 6,5 kilometrelik Heykel-Garaj (T1) Tramvay Hattına döşenecek raylar, kente getirildi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı açıklamada, rayların indirildiği Kültürparktaki şantiye alanını ziyaretinde, zaman kazanmak için ray ve teknik malzemeleri ihale dışı tutup, siparişleri daha önceden verdiklerini belirtti.
     BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoydan çalışmalar hakkında bilgi alan Altepe, şehir içi tramvay hatlarının Bursaray güzergahına entegre şekilde çalışacağını ifade etti. Altepe, şunları kaydetti:
     Ulaşım açısından kentin en sıkıntılı bölgesinde yapılacak projenin kısa zamanda tamamlanması için Büyükşehir Belediyesi ve BURULAŞ olarak gerekli tüm tedbirleri almıştık. Bu nedenle zaman kazanmak için ihale dışı tuttuğumuz rayların siparişlerini önceden vermiştik. Şimdi raylarımız geldi. Makaslar da birkaç gün içinde gelecek. Hedefimiz 10 aydan daha kısa zamanda hattı tamamlayıp, ulaşıma açmak. Ancak Ramazan Bayramına kadar hattın geçeceği ana caddelerde herhangi bir çalışma yapmayacağız. Bu süreyi şantiye kurulması ve teknik çalışmalarla değerlendireceğiz.
     Heykel-Garaj Tramvay Hattında, Stadyum, Altıparmak, Atatürk, İnönü, Kıbrıs Şehitleri ve Darmstad caddeleriyle Kent Meydanı güzergahı boyunca 13 istasyon yer alacak. 1 atölye binası, 2 depo yolu, 2 atölye yolu, 15 makas, 1 kruvazman, 3 trafo binası imalatı gerçekleştirilecek.
     Cumhuriyet Caddesi tramvay hattı ile kesişen bölgede özel raylı sistem çalışması yapılacağı ve acil durumlar için uygun yerlere 4 adet cep hatları da projelendirildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Bursa/Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER