Bursadaki gerginlik

Bursadaki gerginlik -Bir grup BDPlinin 28 Ekim 2012de, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığına yürümesi üzerine çıkan olaylarla ilgili tutuklananların aileleri, cezaevindeki


BURSA (A.A) - Bursada bir grup BDPlinin 28 Ekim 2012de, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığına yürümesi üzerine çıkan olaylarla ilgili tutuklananların aileleri, cezaevindeki yakınlarının baskı gördüğü iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
     Bursa Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup adına konuşan tutuklu Orhan Gündüzün babası Mehmet Gündüz, merkez Yıldırım ilçesi Yavuz Selim Mahallesinde, 28 Ekim 2012de bir grup BDPlinin Cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığına yürümesi üzerine çıkan olaylarla ilgili tutuklananların Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kaldığını belirtti. Gündüz, Baskı ve hukuksuzluklara maruz kalmasından dolayı bazı tutukların 12 gündür açlık grevinde olduğunu öne sürdü.
     Yaşanan olayların kamuoyunu üzdüğünü dile getiren Gündüz, tutuklananlar hakkında dava dosyalarının açılmadığını vurgulayarak, Tutukluluk hallerinin devam ettirilmesi başlı başına bir ihlal durumu oluştururken, bu kişilerin cezaevi idaresi tarafından baskı ve hukuksuzluklara maruz kalması kabul edilebilir bir durum değildir. Uğradıkları haksızlık ve baskılar neticesinde Bursa H Tipi Cezaevinde kalan siyasi tutuklular 12 gündür açlık grevindeler dedi.
     Tutuklulara ve onların ailelerine verilen cezaların hukukla bağdaşmadığını ifade eden Gündüz, şöyle devam etti:
     Bütün cezaların infaz edilebilmesi için kesinleşmesi şart ve gereklidir. Oysa yasanın aksine ailelerine verilen 3 aylık görüş yasağı, kişilerin savunmaları alınmadan, verilen cezaların kişilere tebliğ edilip itirazların kesinleşmesi bile beklenmeden uygulamaya konulmuştur. Yaşanılan hukuksuzluklara ve mağduriyetlere son verilerek, sorumlular hakkında gereğinin yapılmasını ve ülkenin genel anlamda, barışa dair oluşmuş olan olumlu sürecin sabote edilmesi anlamına gelen bu yaklaşımlara izin verilmemesi için yetkilileri gereğini yapmaya çağırıyoruz.
     Gündüz ve beraberindekiler, basın açıklamasının ardından, Bursa Adalet Sarayına geçerek, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursadaki gerginlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER