Bursada sanayi ile ihracata yönelik plan

Bursada sanayi ile ihracata yönelik plan ve yatırımlar -İş adamlarıyla bir araya gelen Vali Harput, kentte sanayinin gelişmesi ve ihracatın artmasına yönelik çalışmaları değerlendirdi -Harput: Lojistik Köy kurulmasıyla alakalı önümüzdek


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, iş adamları ile bir araya gelerek kentin sanayisinin gelişmesi ve ihracatının artması için neler yapılacağını konuştu.
     Harput, yaptığı açıklamada, Bursada faaliyet gösteren 23 SİAD başkanı ile bir süre önce toplantı yaptıklarını ve bu toplantıda çok önemli kararlar aldıklarını belirtti.
     Türkiyenin 2023 hedefleri çerçevesinde, Bursaya yaklaşık 75 milyar dolarlık bir ihracat payı düştüğünü vurgulayan Harput, o yüzden sanayinin kapasitesini büyütmek, artırmak ve geliştirmek gerektiğini vurguladı.
     Harput, özellikle yeni dönemde katma değeri yüksek sanayiye ağırlık vereceklerini belirterek, Türkiyenin ürettiği malın ortalama 1 kilogramının 1,4 dolardan, AB ülkelerinin ürettiği malın 1 kilogramının ise 4,1 dolardan satıldığına dikkati çekti.
     Yeni dönemde katma değeri yüksek sanayi türlerini, Bursanın gündemine almak zorunda olduklarını anlatan Harput, şunları kaydetti:
     Bursada 2012de başlattığımız savunma sanayii alanındaki çalışmalarımızı geliştireceğiz. Savunma sanayiinde 2012de Savunma Sanayii müsteşarımızın başkanlığındaki bir heyetin valiliğimizin daveti üzerine Bursaya geldiğini biliyoruz. Burada çok güzel işbirliği çalışmaları başlattık. 2013te bu çalışmaları daha da geliştirerek devam ettirecek ve ciddi manadaki atıl potansiyelimizi savunma sanayii alanındaki çok önemli yatırım alanlarında değerlendirmek suretiyle Bursaya iyi bir artı değer kazandırmayı amaçlıyoruz.
    
     -Lojistik Köy ve Yazılım Vadisi projeleri-
    
     Harput, Bursada ayrıca lojistik köy kurulması konusunda bir hedeflerinin bulunduğuna da değinerek, şu bilgileri verdi:
     Lojistik köy kurulması Bursa için çok önemlidir. Sanayimiz için çok önemlidir. Koordinasyon iş birliği ve sanayi arsalarının rantabl kullanılması bakımından çok önemlidir. İsrafın önlenmesi bakamından çok önemlidir. Lojistik köy kurulması ile ilgili ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Bununla alakalı önümüzdeki günlerde çok ciddi gelişmeleri kamuoyumuzla paylaşacağız. Yine çok önemli bir hedefimiz Bursada özellikle bir Yazılım Vadisi kurulmasıdır. Biraz önce söylediğimiz katma değeri yüksek ürünler içerisinde son dönemlerde bilişim sektörünün önemini herkes biliyor. Biz de bu manada bir Yazılım Vadisi kurmak maksadıyla özellikle bilişim derneği başkanı, üniversite rektörümüz, ticaret ve sanayi odamız, valiliğimizin koordinesinde bir araya geldi. Bununla alakalı bir yazılım vadisi kurmak üzere ciddi bir çalışmaya başladık.
    
     -Otomotiv Test Merkezi
    
     Teşvik konusunda da özellikle son dönemdeki yeni gelişmelerle yerli otomobilin mutlaka Bursada yapılmasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurgulayan Şahabettin Harput, şöyle devam etti:
     Bunun için de arkadaşlarımızdan buna inanmış bir ekip olarak bu işin mutlaka Bursada gerçekleştirilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Otomotiv Test Merkezini illa ki Bursaya almak istiyorduk ve çok şükür biz bu toplantıyı yaptıktan sonra hemen birkaç gün sonra sayın başbakanımız bununla alakalı nihai kararını verdi. Otomotiv Test Merkezi için Türkiyede -sadece Türkiyeye değil pek çok Avrupa ülkesine de hitap edecek bu merkezin- Bursada yapılması konusu kesinlik kazanmıştır. Bunun da bir an önce bitirilmesi bizim amacımızdır. Bursanın ulaşımıyla alakalı, ürettiklerimizin dünya pazarlarına daha iyi taşınmasıyla alakalı çalışmaların da geliştirilmesi yine hedeflerimiz arasındadır.
     Harput, Bursanın Türkiyede İstanbuldan sonra ikinci büyük fuara sahip olduğuna işaret ederek, Ancak biz bunu yeterli bulmuyoruz. İhtisas fuarlarıyla da uzmanlaşmak suretiyle bu alandaki imkanlarımızı daha yukarı taşımak istiyoruz ve nihayet Bursanın liman ihtiyacı ve kargo taşımacılığı konusu Bursa için önemli bir hedeftir. Bizim sanayimizi dünya ile rekabet noktasında en iyi yere taşıma noktasında istediğimiz elemanları da yetiştirme çalışmalarımız bu süreçte hedef olarak yürümeye devam edecektir.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursada sanayi ile ihracata yönelik plan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER