Bursada kültür

Bursada kültür-sanat -BDT, Kuzguncuklu Fazilet, Tek Kişilik Yaşam, Tek Kişilik Şehir ve Kaçaklar oyunlarını sahneye koyacak


BURSA (A.A) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), Kuzguncuklu Fazilet, Tek Kişilik Yaşam, Rahvan Giden Atlılar ve Kaçaklar oyunlarını sahneleyecek.
     Eski devlet bakanlarından Yılmaz Karakoyunlunun yazdığı, Galip Erdalın yönettiği Kuzguncuklu Fazilet adlı oyunun dekor tasarımını Başak Özdoğan, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını Yakup Çartık yapıyor. 1942-1944 yılları arasında yürürlükte olan Varlık Vergisinin toplum üzerinde yarattığı çarpıklıkları konu edinen oyun, 11 kişilik oyuncu kadrosuyla izleyicilerle buluşuyor. Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesinde bugün ve yarın saat 20.00de, cumartesi ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde tiyatro severlerle buluşacak.
     Bedri Rahmi Eyüboğlunun yazdığı, Erkan Yılmazın sahnelediği, Ayşe Lebriz Berkemin yönettiği Tek Kişilik Yaşam adlı oyunun dekor ve kostüm tasarımını Hakan Dündar, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.
     Y. Emir Çiçekin rol aldığı oyunda, hatıraların insan hayatında gürültü patırtı içinde kısa süreli dinlenme gibi bir kaçış noktası olduğu anlatılıyor. Rüyaların, seslerin, düşüncelerin, hayallerin ve daha başka, yaşayan ya da yaşamayan diğer şeylerin bir hatırası olduğu anlatılan oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosu Sahnesinde bugün, yarın ve cumartesi 18.00de izleyiciyle buluşacak
     BDT, Ankara Devlet Tiyatrosunun sahnelediği Tek Kişilik Şehir oyununu da tiyatro severlerle buluşturacak. Behiç Akın yazdığı, Serhat Nalbantoğlunun yönettiği oyunda, Aileler artık tek kişilik mi-, Teknoloji yazın üşümemizi, kışın terlememizi mi sağlıyor- gibi sorulara yanıt aranıyor. Dekor ve giysi tasarımını Işın Mumcu, ışık tasarımını Şükrü Kırımoğlunun hazırladığı oyunda Cüneyt Mete, Devrim Yakut, Benian Dönmez, Elif Kozan ve Halit İlker Altan rol alıyor. Oyun, 26 ve 27 Martta saat 20.00de sahnelenecek.
     Murat Can Kibiroğlunun yazdığı Kaçaklar adlı çocuk oyununu Ali Volkan Çetinkaya yönetiyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Özlem Karabay, ışık tasarımını Sinan Mahçupun yaptığı oyunda, Halil Balkanlar, Ali Volkan Çetinkaya, Derya Gümral, Cansu Yılmaz, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Adnan Tunalı, Özlem Altaş, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak ve Hayati Özen rol alıyor. Bir sirk hikayesi olan oyun, küçük bir yavru filin özgürlük arayışını, muhteşem bir gösteriyle seyircisiyle buluşturuyor. Oyun, AVP Sahnesinde 24 Mart Pazar saat 14.00te izleyicilerle buluşacak.
    
     -Bursa Şehir Tiyatrosu-
    
     Bursa Şehir Tiyatrosu ise Tarık Buğranın yazdığı, Mustafa Sekmenin yönettiği Osmancık adlı oyunu sahneliyor. Oyunun dekor ve kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını Zeynel Işık yapıyor. 36 kişinin rol aldığı oyun, Osman Gazinin tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı Devletinin kuruluşunu konu alıyor. Oyun, Tayyare Kültür Merkezinde bugün ve yarın saat 20.00de, 23 Mart Cumartesi günü ise saat 14.00te sahnelenecek.
     Şehir Tiyatrosu, Osmancıkın yanı sıra Karagöz Dadım Olsana adlı gölge oyununu da sahneliyor. Tayfun Özerenin yazdığı ve sahnelediği oyun, 4 yaş ve üzerindeki çocuklara hitap ediyor. Oyun, bugün ve yarın 11.00 ile 14.00te, cumartesi ise saat 12.00de Karagöz Müzesi Sahnesinde seyirciyle buluşacak.
     Tiyatro, 26 Mart Salı günü saat 20.00de ise Merinos AKKM Orhangazi Salonunda Reis Bey oyununu sahneleyecek.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER