Bursada kent içi ulaşım çalışmaları

Bursada kent içi ulaşım çalışmaları


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Soğanlı Bulvarı 30 metrelik imar yolunu, Yalova Yolu ile buluşturan son yıkımlara başlandığını, mevcut 5-6 metre genişliğindeki yolun 30 metre genişliğe ulaşması ile Ankara - İzmir yoluna önemli bir alternatif oluşacağını ve Acemler ile Otosansitin bu yol ile birbirine bağlanacağını söyledi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Soğanlı Bulvarı 30 metrelik imar yolunun Yalova Yolu-Acemler arasında kalan bölümünde yer alan 245 parselden 234ünün sahibiyle uzlaşma sağladı. Güzergah üzerinde evi ve arsası bulunan vatandaşların yüzde 70i ile anlaşma sağlanırken, geri kalan bölümünde de kamulaştırmaya gidildi. Çalışmalar kapsamında yeni açılan yolu Yalova yolu ile bağlayacak olan bölümde kalan son binaların yıkımına da başlandı.
     Yalova yolu ile yeni açılan imar yolunun kesiştiği noktada kalan 4 katlı binanın yıkım çalışmalarını yerinde izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursayı ulaşılabilir bir kent haline getirme hedeflerinin sözde kalmadığını söyledi.
     Büyükşehir tarihinde açılan 190 kilometre yeni yola karşılık, son 4 yıl içinde yeni açılan ve genişletilen yolun 400 kilometreyi bulduğunu belirten Başkan Altepe, Son 4 yılda sadece yol açmak için 800e yakın bina yıktık. Acemler ile Otosansiti birbirine bağlayacak olan 30 metrelik imar yolu da Ankara - İzmir yolunun yüklerinden arınması amacıyla çok önemli. Artık Yalova yolundan bakıldığında Paşa Çiftliğinin olduğu bölgeler görünüyor. Mevcut 5-6 metre genişliğindeki yolun 30 metre genişliğe çıkması ile önemli bir alternatif güzergah ortaya çıkacak dedi.
     Eski Yalova yolu ile Samanlı arasındaki yıkımların da tamamlandığını dile getiren Altepe, Arada sadece Balıklı bölgesi kaldı. Bu bölgede de çalışmaları yakında başlatacağız. Şu ana kadar anlaştığımız 234 parsel için 37 milyon TL harcadık diye konuştu.
     Yıkım çalışmalarını Altepe ile birlikte izleyen Fatih Mahallesi Muhtarı Şahadet Çetin de Bursa için hayati önem taşıyan proje kapsamında kendi evinin de yıkıldığını belirterek, kamulaştırma çalışmalarında kimsenin mağdur edilmediğini söyledi
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Bursada kent içi ulaşım çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER