Bursada dolmuşların taksiye dönüşümü hız kazandı

Bursada dolmuşların taksiye dönüşümü hız kazandı -Ulaşım Koordinasyon Merkezi, Bursada 261 araç kapasiteli 30 taksi durağının yerini belirledi


BURSA (A.A) - Bursada ihtiyaç duyulan 30 noktada 261 araç kapasiteli yeni taksi durağı oluşturulmasına karar verildi. Alınan karara göre mevcut dolmuşların taksiye dönüştürülmesi de hızlandırıldı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar başkanlığında toplanan Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aylık toplantısında, Bursada ihtiyaç duyulan 30 noktada 261 araç kapasiteli yeni taksi durağının oluşturulması kararlaştırıldı.
     Toplantıda, kent merkezindeki taksi dolmuş trafiğinin düzenlenmesi için dönüşüm projesi ele alındı, taksi durak yerleri tespit edildi.
     Buna göre UKOME, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçeleri ve Bademli mevkisi olmak üzere Bursada toplam 261 araç kapasiteli 30 taksi durağının yerini belirledi.
     Alınan karara göre, Osmangazi ilçesinde Güneştepe-Yunuseli, Yenikent (TOKİ), Emek-FSM, Nilüferköy, Demirtaş-DOSAB, Demirtaş-Yeşilşehir, Panayır Merkez, Küçük Balıklı Meydan, Yeşilova, Çiftehavuzlar, Soğanlı Mahallesi ve Cumhuriyet Caddesi olmak üzere 102 araç kapasiteli 12 taksi durağı, Yıldırım ilçesinde Yunusemre Mahallesi, Vişne Caddesi, Yiğitler Mahallesi, Arabayatağı, Mevlana ve Şirinevler mahalleleri, Değirmenönü-Cumalıkızık, Çınarönü, Yavuzselim ve Millet Mahallesi olmak üzere 80 araç kapasiteli 10 taksi durağı yeri belirlendi.
     Nilüfer ilçesinde de Ahmet Yesevi, Odunluk Mahallesi, Hasanağa-Kayapa Sanayi ve TOKİ, NOSAB Sanayi, Organize Sanayi ve Çalı (Merkez) olmak üzere 55 araç kapasiteli 6 taksi durağı, Bademli mevkisinde ise Bademli ve Tepedevrent olmak üzere 24 araçlık 2 taksi durağı yeri tespit edildi.
     Taksi plakası edinmek isteyen vatandaşlar da Büyükşehir Belediyesine müracaat edebilecekler. En fazla bir durak için yapılabilecek olan müracaatlar da yeni kurulan taksi duraklarına dağıtım yapılması için meslek odasına gönderilerek incelemeye alınacak.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bursada dolmuşların taksiye dönüşümü hız kazandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER