Bursada Muhasebe Müzesi açıldı

Bursada Muhasebe Müzesi açıldı -Müzede, yıllar önce kullanılan fatura, makbuz, sözleşme, daktilo, hesap makinesi ve kalem gibi meslekle ilgili materyaller sergileniyor


BURSA (A.A) - Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından Muhasebe Müzesi açıldı.
     Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) yerleşkesindeki odanın hizmet binasında açılan müzede, yıllar önce kullanılan fatura, makbuz, sözleşme gibi belgeler ve defterler bulunuyor. Ayrıca daktilo, hesap makinesi, kalem gibi meslekle ilgili materyallerin de sergilendiği müzede, panalorda muhasebe tarihini anlatan bilgiler yer alıyor.
     Bursa SMMMO Başkanı Mesut Topcu, müzenin açılışında yaptığı konuşmada, uygarlık tarihi kadar geçmişe sahip muhasebeciliğin bir müzesi olması gerektiğini söyledi.
     Genç muhasebecilere nasıl bir mesleğe başladıklarını anlatabilmek amacıyla müzeyi kurduklarını belirten Topcu, Aynı zamanda kamuoyunun bu mesleği daha doğru tanıması ve insanlığa yaptığı katkıları öğrenmesini amaçlıyoruz. Burada 27 akademik meslek örgütü bulunuyor. Her meslek örgütünün böyle bir müze oluşturarak bu binanın bir meslekler müzesi haline gelmesini istiyoruz. Diğer odaların da müze kurmasını teklif ediyoruz, bu yüzden öncülük yapmak istedik diye konuştu.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bursada Muhasebe Müzesi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER