Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi

Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi -Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanan çalışanlar, iş bırakma eylemi yaptı


ESKİŞEHİR (A.A) - Büro Emekçileri Sendikası (BES) ile Türk Büro-Sen üyesi bir grup, Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanarak bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.
     Ellerinde Türk bayraklarıyla, döviz ve pankartlar bulanan grup adına açıklama yapan Türk Büro-Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Dursun, uluslararası hukuk ve yasalardan kaynaklanan meşru haklarını kullanarak Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirildiğini kaydetti.
     Kamu çalışanlarının 1 Ocak itibariyle her ay 200 ila 700 lira arasında gelir kaybına uğradığını öne süren Dursun, şöyle konuştu:
     Şimdide de kamu çalışanlarının iş güvencelerine göz dikilmiştir. Asla kabul edemeyeceğimiz yeni bir çalışma hayatı dayatılmaktadır. Bundan sonra da genel grev için alanları doldurmaktan geri durmayacağız. 666 sayılı Kanun Hakkında Kararnamenin yarattığı hak kayıplarının bir an önce telafi edilmesini istiyoruz.
     BES Eskişehir Şube Başkanı Ayhan Gürler de maaşlarının vergi dilimi artışlarından etkilenmeden net olarak ödenmesini talep ettiklerini bildirdi.
     Daha önce dile getirdikleri sorunlarının çözümü için de adım atılmadığını anlatan Gürler, Kamuda, sözleşmeli, taşeron gibi farklı statülerde güvencesiz çalıştırma uygulamaları hızla artmıştır. Devlet eliyle esnek, güvencesiz, kurasız ve sendikasız çalıştırma özendirilmektedir. Bütün esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma biçimlerine son verilmesini ve herkesin iş güvencesine sahip olarak çalıştırılmasını istiyoruz dedi.
     Konuşmanın ardından bir süre halay çeken grup, daha sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER