Burdur Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Akademisini köylere

Burdur Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Akademisini köylere taşıyor


BURDUR (A.A) - Eğitim çalışmalarına devam eden Burdur Sağlık Müdürlüğü Sağlık Akademisi, ilk köy eğitimini Tefenni ilçesine bağlı Başpınar köyünde verdi.
     Güler-Osman Köseoğlu Konferans Merkezinde, İl Sağlık Müdürü Doktor Sırrı Şenbayram tarafından verilen eğitimde, sağlığın değerini anlatılması, sağlık sorunlarının çözüme kavuşturulması, kişilerin sağlık kuruluşlarından en üst düzeyde faydalanmalarının sağlanması ve bireylerin bilgi seviyelerini yükseltilmesi amaçlanıyor.
     Yüksek tansiyonun sağlığa zararlarını ve tedaviyi zorlaştıran faktörleri anlatan Şenbayram, dünya nüfusunun yüzde 20sinin yüksek tansiyondan hayatını kaybettiğine dikkati çekti.
     Yüksek tansiyonun, aşırı tuz tüketimiyle tetiklendiğini belirten Şenbayram, tansiyon hastalığının aileden kalıtsal olarak geçebildiği gibi yaşlılarda, siyah ırklarda ve erkeklerde sıkça görüldüğünü söyledi.
     Özellikle sigara içenlerin risk altında bulunduklarını vurgulayan Şenbayram, hastalıktan uzak durmak için önerilerde bulunarak, Tuzu kısıtlayın, fiziki aktiviteleri artırın, stresten uzak durun, hayvansal besinlerden kaçının, bitkisel besinleri daha çok tüketin. Vitamin ve mineralleri yeteri kadar alın. Bu önerilen uygulamalar, kullanılan ilaçlar kadar önemlidir dedi.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdur Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Akademisini köylere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER