Burdur İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram:

Burdur İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram: -Ulaşım süreleri incelendiğinde kentsel vakalara 4 dakikada, kırsal vakalara 13 dakikada ulaşıldığı görülmektedir


BURDUR (A.A) - Burdur İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, kentsel vakalara 4 dakikada, kırsal vakalara ise 13 dakikada ulaşıldığını bildirdi.
     Şenbayram, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılında Burdurda acil sağlık hizmetlerinin 16 istasyon, 33 ambulans ve 261 personel ile verildiğini kaydetti.
     Vaka sayılarının bir önceki yıla göre yüzde 36 artarak 13 bin 433e ulaştığını belirten Şenbayram, açıklamasında şu bilgileri verdi:
     Vaka sayısındaki artışa rağmen, ulaşım süreleri yıl sonu itibarıyla kentsel vakalara ilk 10 dakikada, kırsal vakalara da ilk 30 dakikada ulaşım oranı yüzde 96 olarak gerçekleşmiştir. Bu oran Bakanlığımızın hedeflerinin üstündedir. Ulaşım süreleri incelendiğinde kentsel vakalara 4 dakikada, kırsal vakalara 13 dakikada ulaşıldığı görülmektedir. Vakalarımızın yüzde 68i medikal, yüzde 14ü trafik kazası, yüzde 8i diğer kazalardan oluşmaktadır.
     Şenbayram, geçen yıl hava ambulansı ile 8 hastanın naklinin gerçekleştirildiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Burdur İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER