Burdur Belediye Başkanı Akkaya:

Burdur Belediye Başkanı Akkaya: -Yeni tesisimizin devreye girmesiyle yaptığımız asfalttan 6 milyon 176 bin 800 lira kar ettik


BURDUR (A.A) - Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, yeni tesislerinin devreye girmesiyle yaptıkları asfalttan 6 milyon 176 bin 800 lira kar elde ettiklerini bildirdi.
     Akkaya, belediyeye ait Susamlık Tesislerinde düzenlediği 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısında, yeni yılda ilk günkü şevk ve heyecanla çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
     Amaçlarının Burdurluların daha güzel bir kentte yaşaması, çocukların daha temiz hava soluması olduğunu belirten Akkaya, Bu amaçla mesai arkadaşlarımla birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin, gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürdük. Hemşehrilerimiz her şeyin en iyisine layıktır düşüncesi ile çalıştık, çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Mazeret değil hizmet ürettik, üretiyoruz, üretmeye devam edeceğiz dedi.
     Akkaya, yaz sezonunda hızlı bir asfaltlama çalışmasına girdiklerini, Sultandere mevkisine yaptıkları, saatte 160 ton kapasiteli yeni asfalt tesisini 8 milyon liraya malettikleri belirterek, Bu sayede daha hızlı ve seri bir şekilde sıcak asfalt çalışmalarımızı sürdürdük. 18 Haziran-3 Kasım tarihleri arasında 112 bin ton sıcak asfalt ürettik. Yeni tesisimizin devreye girmesi ile yaptığımız asfalttan 6 milyon 176 bin 800 lira kar ettik. Bu para Burdurlunun parasıdır. Belediyemizin gelirlerine sahip çıktığımızın bir kanıtıdır diye konuştu.
     Akkaya, İller Bankası tarafından çizilerek gönderilen Burdur Merkez 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama revizyon imar planlarının Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildiğini ve incelenmesi için askıya çıkarıldığını kaydetti.
     Göreve 2004 yılında geldiklerinde Burdurda 14 park olduğunu anlatan Akkaya, Sloganımız Her mahallemize bir parktı. Park sayısını yaptığımız çalışmalarla 80e çıkardık. Şu anda 2-3 park olan mahallelerimiz var. Amacımız kentimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak. Şu anda kişi başına 7 metrekare olan dünya ortalamasını yakalamış durumdayız dedi.
     Akkaya, Sultandere mevkisindeki 350 dönüm yeni mezarlık alanında çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti. Mezarlık içindeki yollarda parke döşemelerinin bittiğini, aile mezarlarının tamamlandığını ve satışa çıkarıldığını ifade eden Akkaya, Şehir Mezarlığında sıra mezarlar doldu. Önümüzdeki günlerde yeni mezarlığımızda definlere başlayacağız. 350 metrekare alanda yapılan camimiz de tamamlanmak üzere. Camide morg, cenaze yıkama yeri, cenaze namazı kılmak için geniş bir alan da yer alacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdur Belediye Başkanı Akkaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER