Burdur Belediye Başkanı Akkaya:

Burdur Belediye Başkanı Akkaya: -Yeni Asfalt plentinin faaliyete geçmesi ile üç ayda 43 kilometre asfalt döşedik. Bunun yaklaşık maliyeti 3,7 milyon liradır


BURDUR (A.A) - Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Yeni asfalt plentinin faaliyete geçmesi ile üç ayda, 43 kilometre asfalt döşedik. Bunun yaklaşık maliyeti 3,7 milyon liradır dedi.
     Başkan Akkaya, mahalle muhtarlarıyla İstasyon Park çay bahçesinde bir araya geldi. Akkaya, burada yaptığı konuşmada, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından şehrin çeşitli bölgelerinde asfalt çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Burdurda yoğun bir altyapı çalışmasının devam ettiğini anlatan Akkaya, bazı mahallerde kanalizasyon, TEDAŞ ve Telekom altyapı çalışmaları nedeniyle yollarda bozulmalar olduğunu, bu sıkıntıları kısa süre içerisinde gidermeye çalıştıklarını kaydetti.
     Hedeflerinde Burdurun tamamını sıcak asfalt ile kaplamak olduğunu ifade eden Akkaya, Yeni Asfalt plentinin faaliyete geçmesi ile üç ayda, 43 kilometre asfalt döşedik. Bunun yaklaşık maliyeti 3,7 milyon liradır. Fen İşleri Müdürlüğü yoğun bir çalışma içerisinde. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam edecek dedi.
     Yılbaşından bu yana uygulanmakta olan saatli çöp toplama uygulamasına da değinen Akkaya, Vatandaşların çöplerini toplama saatlerinde çıkarmasını istiyoruz. Saatli çöp toplamada aksayan yönler de olabilir. Bunları çözeriz. İleriki günlere tüm Burdurda saatli çöp toplama uygulamasına geçeceğiz diye konuştu.
     Başkan Akkaya kanalizasyon arıtma tesisinde günde 16 bin metreküp atık suyun arıtıldığına işaret ederek, arıtma tesisin deşarj standartlarına uygun bir şekilde çalıştığını ve oluşabilecek kötü kokuyu önlemek için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
     Akkaya daha sonra muhtarlarla Kanalizasyon Arıtma Tesisi ve yeni asfalt plentini gezerek bilgi verdi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdur Belediye Başkanı Akkaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER