Burdurda Bir umut bir mutluluk projesi

Burdurda Bir umut bir mutluluk projesi -Yaşanan intihar ve intihar girişimlerini önlemek ve azaltmak amacıyla hazırlanan proje basına tanıtıldı


BURDUR (A.A) - Burdurda yaşanan intihar ve intihar girişimlerini önlemek ve azaltmak amacıyla hazırlanan Bir umut bir mutluluk projesi basına tanıtıldı.
     Burdur Devlet Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, projenin intihar konusunda Türkiyede, belki de dünyada yapılan en kapsamlı çalışmalardan biri olduğunu söyledi.
     Burdurda çok sayıda kurumun katılımıyla hazırlanan projenin uzun vadede sonuç alabileceğini anlatan Şenbayram, Projede modern bilimsel araştırma yöntemlerinin kullanılması, çıktıların evrensel paylaşımını da kolaylaştıracaktır. Almayı umut ettiğimiz olumlu sonuçlar bilim dünyasında saygın dergilere makale olarak gönderilecektir dedi.
     Projenin vatandaşlar üzerindeki boyutunun henüz başlamadığını, şu anda sorun tespitlerinin yapıldığını ifade eden Şenbayram, Kuracağımız sistematikle uzun vadede intihar olaylarını azaltacağımıza inanıyoruz diye konuştu.
     Şenbayram, proje kapsamında çeşitli eğitim seminerleri vereceklerini ve ailelerle görüşeceklerini kaydetti.
     Dünyadaki intihar olayları hakkında bir sunum gerçekleştiren Proje Koordinatörü Dr. Sevinç Kantsökel ise dünyada her 40 saniyede bir kişinin intihar ettiğini, son 50 yıl içinde intihar olaylarında yüzde 60 artış yaşandığını bildirdi.
     Kantsökel Bir umut bir mutluluk projesinin intihar ve intihar girişimi olaylarını azaltmak ve toplum ruh sağlığını korumak amacıyla hazırlandığını söyledi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdurda Bir umut bir mutluluk projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER