Burdura tam teşekküllü deprem konteyneri

Burdura tam teşekküllü deprem konteyneri -Burdur Valisi Tapsız: Her zaman deprem için önlemimizi alıyor ve ona göre yaşıyoruz


BURDUR (A.A) - Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Her zaman deprem için önlemimizi alıyor ve ona göre yaşıyoruz dedi.
     Burdur Valiliği tarafından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesiyle tam teşekküllü deprem konteyneri oluşturuldu.
     İl Özel İdaresi bahçesinde kurulan deprem konteynerinin tanıtımına Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, kurum müdürleri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli katıldı.
     Vali Tapsız, deprem konteynerini inceledikten sonra yaptığı konuşmada, Burdurun birinci derece deprem bölgesinde yer aldığı belirterek, deprem konteynerlerini olası bir afete karşı anında müdahale için oluşturduklarını söyledi.
     Depreme hazırlıklı bir şehir olarak gereken önlemleri aldıklarını ifade eden Tapsız, Burdur önceki yıllarda şiddetli depremler yaşamış. Depremleri çok çabuk unutuyoruz. Yeni bir deprem kapımızı çaldığı vakte kadar... Biz bunu yapmak istemiyoruz. Her zaman deprem için önlemimizi alıyor ve ona göre yaşıyoruz dedi.
     Kamu, özel kurum ve kuruluşlar ile belediyelere depreme hazırlıklı olmaları konusunda genelge yayınladıklarını dile getiren Tapsız, kamu binalarının depreme dayanıklılık testlerin yapılması ve gerekli önlemlerin alınması konusunda çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
     Burdurun deprem öncesi ve sonrası hazırlıkların yapıldığı illerin başında olduğunu ifade eden Tapsız, şöyle konuştu:
     Bizler bir afet olmadan bunun yıkıcı hasarlarına karşı ne tür tedbir alabiliriz, toplumu bu depremin yıkıcı hasarlarından en az zararla nasıl kurtarabiliriz, onun için koşturuyoruz. Deprem konusunda uzmanları ilimizi davet ederek vatandaşları bilinçlendirme faaliyeti yaptık. Binaların dayanıklılıkları konusunda çalışmalar var. Ayrıca deprem sonrası kurulacak çadır alanlarımız hazır.
     Belediye Başkanı Akkaya ise Burdurda iki önemli fay hattının bulunduğunu belirterek, belediye olarak jeolojik çalışma yaptıklarını söyledi.
     Burdurda 1980 ile 2000 yıllar arasında yapılan tüm yapıların dayanıklılık testinden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Akkaya, Belediye olarak fay hattında bulunan parsellere ruhsat vermedik. Bu nedenle bize dava açıldı. Ama insan hayatı her şeyden önemlidir diye konuştu.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdura tam teşekküllü deprem konteyneri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER