Bulgaristan Kültür Bakanı Vezhdi Rashidov Edirnede

Bulgaristan Kültür Bakanı Vezhdi Rashidov Edirnede -Türk ve Bulgar kültür anıtlarının korunması için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüşerek anlaşma imzalayacağız


EDİRNE (A.A) - Bulgaristan Kültür Bakanı Vezhdi Rashidov, Türk ve Bulgar kültür anıtlarının korunması için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüşerek anlaşma imzalayacağız dedi.
     Bulgaristan Kültür Bakanı Vezhdi Rashidov, beraberindeki heyet ile Edirneye geldi. Rashidov, yemek için geldiği bir restoranda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile yapacağı görüşme için Türkiyeye geldiğini, Edirnede bir süre dinlendikten sonra görüşme için İstanbula gideceğini belirtti.
     Türkiye ile Bulgaristan arasındaki işbirliğini arttırmak için çalışmalar yaptıklarını anlatan Vezhdi Rashidov, şunları kaydetti:
     Türk ve Bulgar kültür anıtlarının korunması için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüşerek anlaşma imzalayacağız. Daha önce bu konuda bazı anlaşmalar imzaladık. Ayrıca, Türkiye ile ortak film yapımı için bir anlaşma imzalayacağız. Kısa bir süre içinde Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Bulgaristana gelecek. Anıt eserlerin korunması ve Bulgaristan ile Türkiyede kültür merkezleri yapılması için de anlaşma imzalayacağız.
    
     -Edirneyi seviyoruz-
    
     Edirnenin çok güzel bir şehir olduğunu ifade eden Rashidov, Edirneyi seviyoruz. Burada güzel eserler var, Selimiye Camisi var. Türk işkembe çorbasını bizde seviyoruz. Burada işkembe çorbamızı içtikten sonra, Selimiyeye gideceğiz. Daha sonra buradan ayrılacağız dedi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Bulgaristan Kültür Bakanı Vezhdi Rashidov Edirnede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER