Bu yarışmanın güzelleri Buzağılar

Bu yarışmanın güzelleri Buzağılar -Yerkesik 7. Buzağı Güzellik Yarışmasında, 4 günlük ile 4 aylık buzağılar jüriden puan almak için birbirleriyle yarıştı -2 kategoride 30 buzağının katıldığı yarışmada, dereceye giren buzağ


MUĞLA (A.A) - Yerkesik beldesinde düzenlenen 7. Buzağı Güzellik Yarışmasında 4 günlük ve 4 aylık 30 buzağı yarıştı.
     Yerkesik Meydanında 28. Yerkesik Boa Güreşleri kapsamında düzenlenen yarışmada, süt ve kombine kategorisinde yarışan buzağılar, genel görünüş, boy, bacaklar, vücut kapasitesi ve ırk özellikleri bakımından Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi.
     Jürinin değerlendirmesi sonucu süt ırkında Kamil Çetinerin Pargalı Ramazan adını verdiği buzağısı birinci, Celayır Başalın buzağısı ikinci, Mustafa Göztepenin buzağısı ise üçüncü oldu. Kombine kategorisinde ise Halil İbrahim Karasakalın Cuma Ali isimli buzağısı birinci, Mustafa Onarganın ikinci, Tugay Onarganın buzağısı ise üçüncü oldu.
     Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, burada yaptığı konuşmada, buzağı güzellik yarışmasını 28. Boğa Güreşleri kapsamında, yedinci kez düzenlediklerini söyledi.
     Demirci, toplumun örf, adet ve geleneklerini yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, Ülkemiz tarım ve hayvancılık ülkesi. Bu nedenle sağlıklı hayvanlar yetiştirirsek neslimiz de sağlıklı beslenir. Düzenlediğimiz yarışmayla hayvan üreticilerini teşvik etmeye çalışıyoruz dedi.
     Yarışmaya olan ilginin her geçen yıl arttığını, hedeflerinin yarışmayı daha geniş kapsamlı yaparak uzun yıllar devam ettirmek olduğunu vurgulayan Demirci, yarışmanın birincilerini çeyrek altınla, ikincilerini 3 çuval, üçüncülerini ise 2 çuval buzağı yemiyle ödüllendireceklerini, yarışmaya katılıp dereceye giremeyen buzağı sahiplerine de teşvik amaçlı birer çuval yem vereceklerini kaydetti.
    
     -Birinciler Pargalı Ramazan ve Cuma Ali-
    
     Yarışmada süt ırkı kategorisinde birinci olan Pargalı Ramazan isimli buzağının sahibi Kamil Çetiner, 12 gün önce Ramazan ayında dünyaya gelen ve bir televizyon dizisinden esinlenerek buzağısının ismini Pargalı Ramazan koyduğunu dile getirdi.
     Çetiner, yarışmaya 7 yıldır katıldığını ve ilk kez derece aldığını anlatarak, Yarışmaya düzenlendiği ilk yıldan bu yana katılıyorum. İlk kez ödül aldım. Buzağımı da özenle bakıyorum diye konuştu.
     Kombine kategorisinde birinci olan Cuma Ali isimli buzağının sahibi Halil İbrahim Karasakal ise buzağısının sevimli ve iyi bir ırk olduğunu, yarışmadan derece almasına çok sevindiğini belirtti.
     Buzağısına cuma gününde doğduğu için Cuma Ali ismini verdiğini kaydeden Karasakal, Buzağım 2 buçuk ay önce bir cuma günü doğdu. Bu nedenle adını Cuma Ali koydum. Cuma gününün uğuruyla buzağım birinci oldu, çok mutluyum dedi.
     Yarışmada, dereceye giren buzağıların ödüllerini Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar verdi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bu yarışmanın güzelleri Buzağılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER