Bozüyük Belediye Başkanı Berberoğlunun görevinden alınması

Bozüyük Belediye Başkanı Berberoğlunun görevinden alınması -Bozüyük Belediye Meclisi, AK Partili Fatih Bakıcıyı başkan vekili seçti


BİLECİK (A.A) - Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlunun, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmasının ardından olağanüstü toplanan Belediye Meclisi, yerel seçimlere kadar görev yapacak başkan vekilliğine AK Partili Fatih Bakıcıyı seçildi.
     Belediye Kültür Merkezindeki olağanüstü toplantı, Bozüyük Belediyesi ve Belediye Meclisi Başkan Vekili Mehmet Doğan Tunç başkanlığında yapıldı.
     Tunç, toplantının açılışında, Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlunun İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılması nedeniyle gerçekleştirilecek başkan vekilli seçiminin gizli oylamayla yapılacağını söyledi.
     Başkan vekilliğine AK Parti grubundan Fatih Bakıcı, MHP grubundan Ahmet Bayrak, CHP grubundan Metin Torun ve bağımsız üye Osman Çetin adaylıklarını koydu.
     Yapılan birinci ve ikinci tur seçimlerde Fatih Bakıcı 11, Ahmet Bayrak 7, CHPden Metin Torun 6 ve bağımsız üye Osman Çetin 1 oy aldı. Üçüncü turda Fatih Bakıcı 12, Ahmet Bayrak 7, Metin Torun 5 ve bağımsız üye Osman Çetin 1 oy alırken, dördüncü tur oylamaya AK Parti ve MHP adayları girdi.
     Bu turda AK Partiden Fatih Bakıcı 14 oy alarak başkan vekilliğine seçildi, Ahmet Bayraka 7 oy çıktı.
     Oylamayı, KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Bilecik milletvekili Fahrettin Poyraz, siyasi parti temsilcileri ve il genel meclisi üyeleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri izledi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Bozüyük Belediye Başkanı Berberoğlunun görevinden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER