Bozüyük Belediye Başkanı Berberoğlunun görevinden alınması

Bozüyük Belediye Başkanı Berberoğlunun görevinden alınması -TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Poyraz: Bu süreç, İçişleri Bakanlığının takdirinde olan bir durum


BİLECİK (A.A) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlunun görevinden alınmasına ilişkin, Bu süreç, İçişleri Bakanlığının takdirinde olan bir durum dedi.
     Poyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının, Berberoğlu hakkında başlattığı soruşturmanın sürdüğünü hatırlattı.
     Daha önce İçişleri Bakanlığı kontrolörleri ve müfettişlerinin hazırladığı raporlar çerçevesinde Bakanlığın teklifi üzerine soruşturmanın selameti bakımından Berberoğlunun açığa alındığını belirten Poyraz, Açığa alma işlemi, Bakanlığın kararının uygulaması niteliğindedir. Bu süreç, İçişleri Bakanlığının takdirinde olan bir durum. Kanun gereği açığa alınan Belediye Başkanının yerine Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili başkanlık yapacak diye konuştu.
     Poyraz, 10 gün içinde Bozüyük Belediye Meclisi üyelerinin toplanacağını ve onların belirleyeceği bir üyenin, başkanlığa vekalet edeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Öztozun / Muhsin Arslan / Sedat Gök
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bozüyük Belediye Başkanı Berberoğlunun görevinden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER