Bozüyükten kısa kısa

Bozüyükten kısa kısa -200 çam ve meyve ağacı fidanı dikildi


BİLECİK (A.A) - Bozüyük ilçesinde, Orman ve Su İşleri Bilecik Şube Müdürlüğünce yürütülen 1 Fidan 1 Tohum projesi kapsamında 200 fidan dikildi.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Bölge Müdürü Yahya Güngör, Söğüt yolu mevkisindeki fidan dikimi etkinliğinde, Kara Avcılığı Kanunu kapsamında avlaklarda yaban hayvanlarının beslenmesine kolaylık sağlanması için meyve ağaçları tesis edildiğini bildirdi.
     Avcılık belgesi ve avlanma izin kartı alarak avlananlara birer fidan ve tohum verilerek projeye dikkati çekmek istediklerini anlatan Güngör, şöyle konuştu:
     Çalışmaya avcıları da dahil ederek avlaklarda en uygun alanların, yaban hayvanlarının geçiş yerlerinin belirlenmesi, avcıların doğanın korunmasında etkin rol oynamalarının sağlanması, toplum üzerinde avcıların doğaya katkı sunmaları noktasında bilinç oluşturulması hedeflenmektedir. Burada yapacağımız iş farkındalık oluşturmaktır. Amacımız, eko-sistemin düzenli şekilde devam etmesini sağlamak. Yabani meyve ağaçlarını dikerek yaban hayatının sürdürebilir olması ve bulunduğu yerde beslenmesini sağlamış olacağız.
     Daha sonra, toplam 200 çam ve meyve ağacı fidanı toprakla buluşturuldu.
     Etkinliğe, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Mumcuoğlu, Orman ve Su İşleri Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan, Bozüyük Orman İşletme Şefi Şenol Bahar, Bozüyük Avcılar ve İhtisas Kulübü Başkanı Nurettin Oydu ile üyeler katıldı.
    
     -Taşımalı eğitim toplantısı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyük Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından taşımalı eğitim konulu toplantı yapıldı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, Kaymakamlıktaki toplantıda, kış mevsimine girilmesiyle öğrencilerin daha güvenli ve sağlıklı şekilde okula gidip gelmesinde servis şoförlerine büyük görevler düştüğünü bildirdi.
     Şimdiye kadar taşımalı eğitimde olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını, bundan sonra da karşılaşmamak için bu tür toplantılar düzenlediklerini dile getiren Başıbüyük, şöyle konuştu:
     Yüklenici firmalar ve servis şoförlerinin işi zor olabilir ancak bir o kadar da kutsal bir görevi ifa ediyorlar. Servis şoförlerimiz günün ilk ışıklarında yola koyuluyorlar. Yüklendikleri yük, her anlamda çok ağır bir yüktür. Bu yükün farkında olduklarını biliyorum. Servis şoförümüz, bir başkasının çocuğunu taşırken bir başkası da onun çocuğunu taşımaktadır. Onun içindir ki, her fırsatta empati yaparak bu işin ciddiyetini kavramalıdır. Servis şoförlerimiz, araçlarının teknik aksam ve eksikliklerini mutlaka gidermeli ve hiçbir şekilde hız yapmamalıdır. Öğrencilerimizi araçtan indirir ve bindirirken çok dikkatli olmalılar. Her servis şoförü, taşıdığı öğrenciyi mutlaka tanımalı. Araçlara öğrenci dışında kimse alınmamalı ve fazladan öğrenci bindirilmemeli. Servis şoförlerimizden özel ricam, araç kullanırken sigara içmemeleri, kötü örnek olacak konuşma ve hareketlerden kaçınmaları ve araçta müzik sesine dikkat etmeleridir.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bozüyükten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER