Bozüyükte Obeziteyi İpliyorum projesi

Bozüyükte Obeziteyi İpliyorum projesi -Çitosan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, obezite riskine karşı her gün derslerden önce Rambo film müziği eşliğinde 15er dakika ip atlıyor


BİLECİK (A.A) - Bilecikin Bozüyük ilçesinde, bir ilkokul ve ortaokulun öğrencileri, obezite riskine karşı derslere, Rambo film müziği eşliğinde öğretmen ve velileriyle 15er dakika ip atlayarak başlıyor.
     Çitosan İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Sayım Kuzu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Obeziteyi İpliyorum projesini, öğretmen, öğrenci ve velilerin dikkatini obeziteye çekmek amacıyla başlattıklarını bildirdi.
     Projeyi, hayatta en önemli şeyin sağlık olduğu düşüncesiyle başlattıklarını belirten Kuzu, hafta içi her gün öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla okul bahçesinde ip atlayarak ders başı yaptıklarını söyledi.
     Kuzu, ip atlama egzersizinin 15 dakika sürdüğü bilgisini vererek, şöyle konuştu:
     Sağlıklı yarınlar ve sağlıklı bir bünyeye sahip olmak için Obeziteyi İpliyorum diyoruz. Burada amacımız; şişmanlığa ve sağlıksız beslenmeye dikkati çekmek, buna engel olmak ve fiziksel aktivitenin önemine vurgu yapmak. Öğrencilerimiz daha enerjik, dinç ve dikkatini toplamış olarak güne başlıyor. Nihai hedefimiz; sağlığı olanın umudu, umudu olanın her şeyi vardır diyoruz.
     İlkokuldan 224, ortaokuldan 172 öğrenciyle 21 öğretmenin projede yer aldığını anlatan Kuzu, velilerin katılımıyla günde ortalama 500 kişinin ip atladığını sözlerine ekledi.
     Egzersize katılan velilerden Dilek Aydemir de çocukların sağlıklı ve fiziksel gelişimlerinin iyi olması için projeyi desteklediklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bozüyükte Obeziteyi İpliyorum projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER