Botları batan kaçakları Sahil Güvenlik ekibi

Botları batan kaçakları Sahil Güvenlik ekibi kurtardı -Kuşadası ve Çeşme Sahil Güvenlik ekipleri Yunanistana kaçmaya çalışırken botları batan 51 Suriyeli sığınmacıyı Kuşadası açıklarında kurtardı


AYDIN (A.A) - Hatayda bulundukları kamptan Yunanistana kaçmaya çalışırken, Kuşadası açıklarında botları batan 51 Suriyeli sığınmacı Kuşadası ve Çeşme Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.
     Edinilen bilgiye göre, Hataydaki kampta bulunan bir grup Suriyeli sığınmacı, kişi başı 400-500 avro karşılığında Yunanistana götürme vaadinde bulunan kişiler tarafından İzmire, ardından Kuşadasına getirildi.
     11i kadın, 6sı çocuk toplam 51 Suriyeli sığınmacı Kuşadasından, bir tekne ve bir şişme botla Yunanistanın Sisam (Samos) Adasına gitmek üzere denize açıldı. Suriyeli sığınmacıların bulunduğu şişme bot, Dilek Yarım Adası Milli Parkı ile Sisam Adası arasındaki bölgede battı.
     Boğulmak üzere olan sığınmacılar, durumu fark ederek bölgeye gelen Kuşadası ve Çeşme Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılarak, Kuşadası Setur Marinadaki Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi. Sığınmacılar, sağlık kontrollerinin ardından jandarma komutanlığına teslim edildi.
     Aydın Valisi Kerem Al, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 51 Suriyeli sığınmacının Sahil Güvenlik ekiplerince boğulmaktan kurtarıldığını belirterek, sığınmacıların ifadelerinde Türk Sahil Güvenlik ekipleri gelmese hepimiz boğulmuştuk dediklerini aktardı.
     Diğer yandan gazetecilere açıklamada bulunan sığınmacılardan Muhammed Hassan ile Ahmet El Salem, şişme botu, Yunan Sahil Güvenlik ekibinin batırdığını iddia etti.
    
     Muhabir: İbrahim Uzun/ Suat Deniz/ Bahri Okumuş
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Botları batan kaçakları Sahil Güvenlik ekibi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER