Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Sulykanoviç,

Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Sulykanoviç, Bursada: Türk yatırımcıları bölgemize daha fazla yatırım yapmaya davet ediyorum


BURSA (A.A) - Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkanı Yardımcısı Enes Sulykanoviç, Türk işadamlarını ülkesinde yatırım yapmaya davet etti.
     Bosna Herseki oluşturan iki toplumdan biri olan Bosna Sırp Cumhuriyetinde Boşnakları temsil eden Başkan Yardımcısı Enes Sulykanoviç, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasındaki (BTSO) Doboy Yatırım Fırsatları toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye ve Türk halkına Bosna Herseke yaptıkları yardımlar için teşekkür etti.
     Yardımların yanı sıra Türk iş adamları tarafından Bosna Hersekte çok ciddi yatırımlar gerçekleştirildiğini belirten Sulykanoviç, Türk yatırımcıları bölgemize daha fazla yatırım yapmaya davet ediyorum. Bunla ilgili bazı gelişmeler de var. Buraya gelmeden önce Ziraat Bankası yetkilileriyle görüşme yaptık ve bölgemizde 8 şube açacaklarını söylediler. Bu bankanın vereceği krediler Bosna Hersekteki yatırımcılar tarafından değerlendirilecek diye konuştu.
     Savaştan sonra ülkelerinde kalkınma adına önemli gelişmeler olduğunu dile getiren Sulykanoviç, şöyle devam etti:
     İnsanları iş sahibi yapmak istiyoruz. Bosna Hersek küçük bir ülke ancak, zengin ve birçok doğal kaynağı var. Son zamanda gündemde olan otoyol üzerinde Türk şirketleri çalışmalarını yapıyor. Türk şirketleri Bosnada işlerini erken bitiriyor. Herkes bu durumdan memnun. Yeni işler Türk şirketlerine verilecek. Belediyeler yatırımcılara projeyi başlatmadan önce altyapı yapı sistemlerini yapmaya hazır. Ayrıca idarecilik açısından kolaylıklar sağlamaya da hazır. Yatırımlar için iyi imkanlar var.
     Sulykanoviç ve beraberindeki heyet toplantının ardından BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Yılmazı ziyaret etti.
     Yılmaz burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Bosna Hersek arasında çok güçlü kardeşlik bağları bulunduğunu anlatarak, Son zamanlarda biz iş adamları kardeş ülkemizde önemli yatırımlar yapıyoruz. Yeni yatırımlar için görüşmelerimiz devam ediyor. Güçlü bağlarımız devam edecek dedi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Sulykanoviç, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER