Bosna Hersek Arşivler Müdürü Jerkoviç, Başkan

Bosna Hersek Arşivler Müdürü Jerkoviç, Başkan Gümrükçüoğlunu ziyaret etti


TRABZON (A.A) - Bosna Hersek Arşivler Müdürü Adamir Jerkoviç, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlunu ziyaret etti.
     Bağımsız Bosna Herkesin ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviçin danışmanlığını da yapan Jerkoviç, Bosna Hersek Arşivler Müdürlüğünün talebi üzerine Trabzon Belediyesi tarafından Atatürk Alanında düzenlenen, Srebrenitsa Cehennemi adlı serginin sona ermesi dolayısıyla Gümrükçüoğluna veda ziyaretinde bulundu.
     Trabzonda çok güzel ağırladıklarını belirten Jerkoviç, Trabzonda beklediğimiz ilgi ve alakadan daha fazlasını gördük. Burada kaldığımız süre içinde kendi ülkemizdeymiş gibi kendimizi kabul ettik. Gerek sergiye gerekse de kısa filme gösterilen ilgi ve alakayla birbirimize ne kadar güçlü bağlarla bağlı olduğumuz gördük dedi.
     Jerkoviç, Gümrükçüoğlunu Bosna Hersekde ağırlamak istediklerini de kaydetti.
     Gümrükçüoğlu, Bosna Hersekten gelen heyeti Trabzonda ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederek, Onların yaşadıkları katliamı sergilemek bizim için çok önemli. Savaşın acısını sizinle birlikte yaşadık. Sizler bize dedelerimizin yadigarısınız diye konuştu.
     Dünyanın yaşanan bu katliama seyirci kaldığını vurgulayan Gümrükçüoğlu, Katliamı bizler asla unutmadık ve unutturmayacağız. Ancak biz barıştan, hoşgörüden, kardeşlikten de taviz vermeyeceğiz. Bizler asla asimilasyon, katliam, soykırım gibi insanlık suçu işlemedik. Biz her zaman ezilenden ve mazlumdan yana olmaya devam edeceğiz dedi.
     Gümrükçüoğlu, Jerkoviç ve beraberindekilere çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Bosna Hersek Arşivler Müdürü Jerkoviç, Başkan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER