Boş araziye terk edilen yavru köpeklere

Boş araziye terk edilen yavru köpeklere belediye sahip çıktı -Çubuk Belediyesi, Tuğla köyü yakınlarındaki boş araziye terk edilen ve bir aylık oldukları belirlenen 35 yavru köpeği koruma altına aldı -Araziye 60 yavru köpeğin bırakıldığı, bu


ANKARA (A.A) - Çubuk Belediyesi, ilçeye bağlı Tuğla köyü yakınlarındaki boş bir araziye terk edilen ve bir aylık oldukları belirlenen 35 yavru köpeği korumaya aldı.
     Tuğla köyü muhtarı Yusuf Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy yakınlarındaki bir araziden köpek sesleri geldiğini fark edince, sesin geldiği yöne gittiğini ve çok sayıda yavru köpeği terk edilmiş halde gördüğünü söyledi.
     Yılmaz, Köpeklerin bir kısmı açlıktan ölmüştü, hayatta olanlar ise açlıktan inliyorlardı. Gördüğüm manzara karşısında dehşete düştüm. Bu yavruları ölüme terk edenler insan olamazlar. Hemen Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünü telefonla arayarak yardım istedim. Gelen ekipler yavruları alarak götürdüler. Bu yavruların emin ellere geçmesinden ve kurtulmasından çok memnun oldum dedi.
     Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu ise köpek yavrularına en iyi şekilde bakılacağını belirterek, Koruma altına aldığımız yavruları önce sağlık kontrolünden geçirdik. Hayatta kalan 35 yavruyu şu anda süt ile besliyoruz. Bu onların yaşam şansını artırdı. Burada koruma altına aldığımız bu yavruları, ilk etapta kayıt altına aldık. Daha sonra ise bu hayvanları isteyenlere vereceğiz dedi.
     Sahipsiz yavru köpeklerin diğer ilçelerden bırakıldığını tahmin ettiklerini anlatan Topçu, Daha önce çok sayıda büyük köpeğin bırakıldığını tespit etmiştik ama ilk defa bu kadar sayıda yavru köpeğin bırakıldığını gördük. Bu tip uygulamalar kabul edilebilir değil dedi.
     Araziye 60 yavru köpeğin bırakıldığı, bunların 25 tanesinin açlıktan telef olduğu 35 tanesinin ise koruma altına alındığı belirlendi.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Boş araziye terk edilen yavru köpeklere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER