Bornovada çevreci yatırımlar

Bornovada çevreci yatırımlar


İZMİR (A.A) - Bornova Belediyesi ve Gediz Üniversitesi, enerji ihtiyaçlarının bir bölümünü, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle kurulacak güneş ve hibrit santrallerden karşılayacak.
     Bornova Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyenin Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı ve Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi kapsamında sürdürdüğü çalışmalar kapsamında hazırladığı ve İzmir Kalkınma Ajansına sunulan 300 kilovatlık Fotovoltaik Güç Tesisi Projesi, ajans tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 1 milyon lira hibe destek almaya hak kazandı.
     Projenin hayata geçmesiyle birlikte Bornova Belediyesi hizmet binalarının tamamında kullanılan elektrik enerjisinin dörtte birini karşılayacak tesisin, enerji maliyetlerinde yıllık yaklaşık 200 bin lira tasarruf sağlayacağı bildirildi.
     Gediz Üniversitesinin de üniversite yerleşkesi elektrik ihtiyacının yüzde 60ını güneş ve rüzgar enerjisini birlikte değerlendirmek üzere hazırladığı proje İZKA tarafından kabul edilerek, 1 milyon lira hibe destek sağlandı.
    
     Muhabir: Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Bornovada çevreci yatırımlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER