Boluda vatandaşlara deprem eğitimi verildi

Boluda vatandaşlara deprem eğitimi verildi -AKUT üyelerince, kurulan deprem simülatörü ile vatandaşlara deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenler, uygulamalı olarak anlatıldı


BOLU (A.A) - Arama Kurtarma Derneği (AKUT) üyeleri, "Hayata Devam Türkiye" projesi kapsamında, kurulan deprem simülatörü ile vatandaşlara, depremde yapılması gerekenler konusunda uygulamalı eğitim verildi.
     AKUT ve özel bir sigorta şirketi tarafından yürütülen proje çerçevesinde bir alışveriş merkezinin girişine konulan deprem simülatörüyle vatandaşlara depremle ilgili bilgiler aktarıldı.
     Çalışmalara ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan AKUT gönüllüsü Özden Canbaz, projede 4üncü yılı tamamlamak üzere olduklarını söyledi.
     Hedeflerinin Türkiyenin tamamını dolaşarak, deprem konusunda halkı bilinçlendirmek olduğunu dile getiren Canbaz, gittikleri illerde simülatörle deprem anındaki durumu anlattıklarını belirtti.
     Canbaz, projenin ilk 3 yılında 30 il ve 150 ilçe dolaşarak 3 milyon insana ulaştıklarına dikkati çekerek, "BU yıl için amacımız ise 22 ilçe ve 22 il dolaşarak 1 milyon insana ulaşmak" diye konuştu.
     Simülatörü denemeden önce vatandaşlara 20 dakika eğitim verdiklerini anlatan Canbaz, ardından 7.4 şiddetindeki bir depremde yapılması gerekenleri uygulamalı olarak gösterdiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Boluda vatandaşlara deprem eğitimi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER