Bölgesel Amatör Lig

Bölgesel Amatör Lig -44 Malatyaspor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Bay, şampiyonluk haklarının ellerinden alındığını savundu


MALATYA (A.A) - 44 Malatyaspor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Bay, Bölgesel Amatör Lig 4. Grupta şampiyonluk haklarının ellerinden alındığını savunarak, bu konuda hukuk mücadelesi başlattıklarını söyledi.
     Bay, düzenlediği basın toplantısında, ligin başında ortaya çıkan lisans sorunu nedeniyle 3 puanlarının silindiğini anımsatarak, aldıkları ceza üzerinden bir ceza daha verildiğini ve şampiyonluk haklarının ellerinden alındığını savundu.
     Futbolun, sahada oynanan ve daha başarılı olan takımın bir üstte yer aldığı adil bir oyun olduğu kanısında olduklarını ifade eden Bay, 44 Malatyaspor takımının 3. Lige çıktığının tescil edilmemesini kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.
     Bay, şöyle konuştu:
     "Haklı mücadelemizin Malatya özelinde başlayarak tüm ülke spor camiasında takdir görmesi, bu mücadelemizde girmiş olduğumuzun yolun doğruluğunu göstermesi bakımından önemli olup, bizleri gelecek adına umutlandırmaktadır. Girmiş olduğumuz bu hukuki yolda, öncelikle avukatımız sayın Emin Özkurt ve ekibine sonuna kadar güveniyor ve sonuna kadar arkasında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Hukuka ve hukuk kurallarına bağlı spor hukukunun daha sağlıklı işlemesi noktasında alınacak kararların futbol dünyamıza ve ülke sporuna hayırlar getireceği noktasında şüphelerimizin olmadığını belirtir, bu haklı mücadelemizde herkesin ve herkesimin sonuna kadar öncelikle duacımız ve sonrasında yanımızda olmasını arzuladığımızın bilinmesini isteriz."
     44 Malatyaspor, 70 puan ve artı 56 averajla, aynı puana sahip Payas Belediyespor 1975 ise artı 52 averajla ligi tamamlamıştı. İki ekip arasında bu sezon oynanan iki maç da 1-1lik skorlarla sonuçlanmıştı.
     Statü gereği, ligi aynı puanda tamamlayan iki ekip arasında ikili averajda da eşitlik olduğu için takımların ligde hükmen mağlubiyetinin bulunup bulunmadığına bakılmıştı. 44 Malatyaspor, bu sezon Kadirlisporu 4-1 mağlup ettiği maçta hükmen yenik sayıldığı için Payas Belediyespor 1975in, Spor Toto 3. Lige çıkmaya hak kazandığı belirtilmişti.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Bölgesel Amatör Lig Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER