Bocce: Dünya Kadınlar Şampiyonası

Bocce: Dünya Kadınlar Şampiyonası -Bocce Şampiyonası final müsabakalarıyla sona erdi


MANİSA (A.A) - Manisada düzenlenen 8. Dünya Kadınlar Bocce Şampiyonası, çiftler geleneksel, altın nokta ve basamak kategorileri final müsabakalarıyla sona erdi.
     Manisa Tenis ve Dağcılık Kulübü Tesislerinde 20 ülkenin katılımıyla 15 Ekimde başlayan şampiyonanın final müsabakaları tamamlandı.
     Şampiyonada altın nokta kategorisinde Fransa şampiyonluğu kazanırken, Çin ikinci oldu, İtalya ve Slovenya ise üçüncülüğü paylaştı.
     Geleneksel çiftler kategorisinde de finalde Çini 11-10 yenen Fransa dünya şampiyonu oldu. Çinin ikinciliği elde ettiği bu kategoride, Slovenya ve İtalya ise yine üçüncülüğü paylaştı.
     Basamak kategorisinde ise finalde Fransa ve Çin karşılaştı. 39-39 eşitliğin bozulmadığı finalde bir önceki maçın averajı ile Fransa şampiyon oldu. Çin ikinciliği elde ederken, Türkiye ve Slovenya üçüncülüğü paylaştı.
     Dereceye girenlere madalyaları, Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı Christian Lacoste, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkan Vekili Mutlu Türkmen ve Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından törenle verildi.
     Türkiye, röle ve basamak kategorilerinde üçüncü olarak, şampiyonayı toplam iki bronz madalyayla tamamladı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin / Ülkü Parlakyıldız Karakuş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Bocce: Dünya Kadınlar Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER