Bitlis milletvekillerinin LYS değerlendirmesi

Bitlis milletvekillerinin LYS değerlendirmesi


BİTLİS (A.A) - AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve Vedat Demiröz, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) değerlendirmek amacıyla ortak yazılı açıklama yaptı.
     Kiler, açıklamada, eğitimde başarılarla dolu bir yıl yaşadıklarını belirtti.
     AK Parti iktidarlarında her yıl artış gösteren eğitim bütçesiyle eksikliklerin tek tek giderildiğini belirten Kiler, şunları kaydetti:
     Son yıllarda ilimizde okul, derslik, öğretmen ve altyapı eksikliklerinin tamamlanmasıyla, beklenen başarıları yakaladık. Son yıllarda yapılan üniversite sınavlarında elde edilen Türkiye birincilikleri, koyduğumuz hedeflere ulaştığımızın göstergesi. 2010-2011 yılında üniversitelerin lisans programlarına 350 öğrenci yerleşirken, bu yıl 942 öğrencimiz üniversiteye yerleşti. Geçen yıl sadece 9 öğrencimiz tıp fakültelerine girerken, bu yıl sayı 38e çıktı. 35 öğrencimiz hukuk, 179 öğrencimiz mimarlık ve mühendislik, 5 öğrencimiz eczacılık, 5 öğrencimiz diş hekimliği, 50 öğrencimiz siyasal bilimler, 65 öğrencimiz iktisat-işletme, 292 öğrencimiz eğitim, 82 öğrencimiz fen edebiyat, 83 öğrencimiz ilahiyat fakültelerini kazanarak kayıt yaptırdı. Lisans, ön lisans ve açık öğretim fakültelerine ise bin 848 kişi yerleşti.
     Kentte eğitime yapılan yatırımlarla öğrencilerin en güzel üniversitelerin en iyi bölümlerine yerleştiğini kaydeden Kiler, Bitliste eğitim seviyesinin çok yüksek seviyelere çıktığını ifade etti.
     Kiler, İlimizin gelişmesi için çalışırken, öğrencilerimizin başarıları bizi son derece mutlu ediyor. Yaptığımız yatırımların meyvelerini aldık. Eğitim kalitemiz her geçen gün atıyor ve öğrencilerimiz üniversitelerle buluşuyor. Aydınlık Bitlisin temelleri atılıyor. İlim ve irfan yurdu olan Bitlisi özlediğimiz yere taşıyacağız. Başarının mimarları olan öğrencilerimizi, fedakar ailelerini ve milli eğitim camiamızı tebrik ediyorum ve başarıların devamını diliyorum dedi.
     Demiröz ise, kentte eğitime yapılan yatırımların meyve vermeye devam ettiğini kaydederek, Bitlisin üniversite yerleştirme sınavlarında 2 yıl üst üste Türkiye birinciliğini elde edildiğini anımsattı.
     Bitlisin bu başarıyı elde etmesinin tüm Türkiyenin dikkatini çektiğini belirten Demiröz, şu ifadelere yer verdi:
     Bu yıl ki imtihan sonuçlarına göre, ilimiz ilk sıralarda yer almasa da üniversiteye yerleşen öğrencilerin durumuna bakıldığında, geçen yıllara nazaran daha nitelikli ve fazla öğrencimizin üniversiteye yerleştiğini görüyoruz. Bu bize başarının düşmediğini göstermekte. Eğitimcilerin planlı ve ihtiyaçları dikkate alarak, eğitim faaliyeti içinde olduğunu görüyoruz. Eğitim sorununu çözmüş bir ilin ve ülkenin geleceği aydınlıktır. Bitlis eğitimdeki bu başarıyla geçmişteki gibi ilim merkezi olma yolunda hızla iletmekte. Bu başarıyla gurur duyuyoruz. Bu başarıda emeği geçenleri tebrik ediyorum. Eğitimdeki başarı, daha güzel yarınların müjdesidir. Bitlisi daha güzel günler beklemekte.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitlis milletvekillerinin LYS değerlendirmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER