Bitlisteki 5 belediyeye çöp arabası dağıtılacak

Bitlisteki 5 belediyeye çöp arabası dağıtılacak


BİTLİS (A.A) - Bitlis, Mutki, Hizan, Gölbaşı ve Günkırı belediyelerine, ihtiyaç duyulan çöp toplama araçlarının dağıtılacağı bildirildi.
     AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vedat Demiröz ve Vahit Kiler, çöp toplama araçlarının dağıtılması konusunda ortak basın açıklaması yaptı.
     Kiler, yaptığı açıklamada, kentteki 5 belediyenin uzun süredir talepte bulunduğu çöp toplama araçlarının hibe edildiğini belirtti.
     Belediyelerin, yerleşim birimlerinin ihtiyaçlarını bilerek çalışma yürüttüğünü belirten Kiler, şunları kaydetti:
     Daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre oluşturmak için, belediyelerin uzun süredir talepte bulunduğu çöp toplama araçlarını, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktardan talep ettik. Bakanımız bizi kırmayıp pozitif ayrımcılık yaparak, Bitlis, Mutki, Hizan, Gölbaşı, Günkırı belediyelerimize çöp arabası hibe etti. Daha önce Bitlis, Hizan, Adilcevaz, Aydınlar ve Yolalan belediyelerine çöp toplama araçları hibe edilmişti. Böylece belediyelerimizin çoğuna araç tahsisi yapıldı. En kısa sürede diğer belediyelerimize de araç tahsisini sağlayacağız. Böylece daha yaşanılabilir bir Bitlis hedefimize her geçen gün daha da yaklaşacağız. Araçların ilimize hayırlı olmasını diliyorum.
     Demiröz ise temiz toplumun, temiz bir çevreyle mümkün olabileceğini kaydetti.
     Temizliğin, medeniyetin bir göstergesi olduğunu ifade eden Demiröz, şöyle dedi:
     Bu nedenle belediyelerin en önemli hizmetlerinden biri de temizliktir. Daha önceden Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan, 5 belediyemize çöp aracı almıştık. Şimdi de acil ihtiyacı olan Bitlis, Hizan, Mutki, Gölbaşı, Günkırı belediyelerimize de çöp toplama aracı tahsis edildi. İhtiyacı olan diğer ilçe ve belde belediyelerimiz içinde talepte bulunduk. Daha sonra ki süreçte onların da ihtiyacı karşılanacak.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bitlisteki 5 belediyeye çöp arabası dağıtılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER