Bitliste kayak sezonu açıldı

Bitliste kayak sezonu açıldı -Bitlis Valisi Veysel Yurdakul: Bitlisin tarihi, kültürel ve turistik değerlerinden en önemlisi olan kar kültürünü, turistik bir ürüne dönüştüreceğiz


BİTLİS (A.A) - Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlisin tarihi, kültürel ve turistik değerlerinden en önemlisi olan kar kültürünü, turistik bir ürüne dönüştüreceğiz dedi.
     Kar yağışının yoğun yaşandığı illerden olan Bitlis, Vali Veysel Yurdakulun katıldığı programla kayak sezonunu açtı.
     Tatvan karayolu üzerindeki tarihi El-Aman Hanı mevkisinde düzenlenen programda Vali Yurdakul, alanda telesiyej sisteminin bulunmamasından dolayı, kar motoruyla zirveye çıkarak kayak yaptı.
     Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Yurdakul, kentin turizmde olması gereken noktaya gelmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.
     Yurdakul, Karın ana vatanı Bitliste, bugün özellikle kayaklı koşuda sezonu açtık. Bitlis ülkemizin en fazla kar alan illerinden biri. Bugün sporcularımız, vatandaşlarımız, Muş ve değişik illerden gelenlerle ilimizde kayak sezonunu açtık. Kar ve kayak merakı olanları Bitlise bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde bu açılışın devamını görkemli bir şekilde Nemrut Dağında yapacağız. Bitlisin tarihi, kültürel ve turistik değerlerinden en önemlisi olan kar kültürünü, turistik bir ürüne dönüştüreceğiz diye konuştu.
     Sezon açılışına, yarışmalara hazırlanan sporcu ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Şener Toktaş / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Bitliste kayak sezonu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER