Bitliste engelliler unutulmadı

Bitliste engelliler unutulmadı -Bitlis Işığı Derneği, kentte yaşayan 210 engelliye tekerlekli ve akülü sandalye dağıttı


BİTLİS (A.A) - Bitliste Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde 210 engelliye tekerlekli ve akülü sandalye hediye edildi.
     Bitlis Işığı Derneğinin Engelsiz Yaşam İçin sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, 200 engelliye tekerlekli, 10 engelliye ise akülü sandalye verildi.
     100. Yıl İlköğretim Okulu Spor Salonunda düzenlenen dağıtım programında konuşan AK Parti Bitlis Milletvekili ve Bitlis Işığı Derneği Başkanı Vahit Kiler, engellilerin ailelere Allah tarafından bir lütuf olarak verildiğini söyledi.
     Bu nedenle engelli çocukların kıymetinin bilinmesinin gerektiğini ifade eden Kiler, Genelde evlerinde engelli olan ailelere derler ki, Bu Allahın bize bir imtihanı. Kesinlikle bunu kabul etmiyorum. Benim de 15 yaşında Muhammed Yusuf isminde özürlü bir oğlum var. Allah bir aileye bir engelli çocuk veriyorsa, onu bir lütuf olarak veriyor. Eğer Allah size asi ve hayırsız bir evlat vermişse, o hakikaten imtihandır. Hiç kimse ne oldum dememeli, Ne olacağım demeli dedi.
     Yaşayan herkesin bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Kiler, Çünkü her gün birçok şeyle karşılaşıyoruz. Birçok kazalar oluyor. Bu nedenle ne olduğumuza değil ne olacağımıza bakacağız. Ona göre hareket edeceğiz diye konuştu.
    
     -Bitlise Engelsiz Yaşam Merkezi kuracağız-
    
     Bitlise, Doğu Anadolu Bölgesinde olmayan bir engelsiz yaşam merkezi kuracaklarını belirten Kiler, bu çerçevede proje ve ödeneğin hazır olduğunu, son aşamada arsa işlemleriyle uğraştıklarını söyledi.
     Merkezi Ahlata, Van Gölü kıyısına kuracaklarını ifade eden Kiler, şöyle devam etti:
     Bölgede olmayan bir engelsiz yaşam merkezi yapıyoruz. Bütün özürlüleri kapsayacak bir rehabilitasyon merkezi olacak. Ahlatta sahil kenarına yapacağımız merkezde yüzme havuzu da olacak. Projeyi bitirdik ve kaynağını da gönderdik. Parası Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde. Devletimiz çok güçlü. Çok iyi imkanlar veriyor. Artık ulaşamadığımız, getiremediğimiz bir hizmet yok.
     Vali Veysel Yurdakul ise gelişmiş ülkelerin, vatandaşlarına özel ilgi gösteren ve onların yaşam standartlarını, yaşam koşullarını iyileştiren ülkeler olduğunu söyledi.
     Yıllar önce Avrupaya gittiğimizde, çalışma şartlarını gördüğümüzde iç geçirir ve bizim ülkemizde de böyle şeyler olur mu derdik diyen Yurdakul, artık yapılan hizmetlerin Avrupa seviyesine çok yaklaştığını kaydetti.
     Yurdakul, Bugün evde bakım hizmetleriyle, sağlanan maaşlarla, kente kurulacak olan merkezimizle bence Avrupa seviyesine yetişme noktasında çok ciddi mesafe aldık. Engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak bu projeye imza atan Bitlis Işığı Derneğine teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Konuşmaların ardından engellilere tekerlekli ve akülü sandalyeleri dağıtıldı. Dağıtımın ardından engelliler büyük mutluluk yaşadı.
     Programa Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Yoldaş, kurum amirleri, engelliler ve aileleri de katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bitliste engelliler unutulmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER