Bitliste AK Parti Danışma Meclis Toplantısı

Bitliste AK Parti Danışma Meclis Toplantısı -AK Parti Bitlis Milletvekili Demiröz: -Dünyada yıldızı parlayan ülkelerden biriyiz. Önümüzdeki 10 yıl içinde dünyada ekonomisi en yüksek büyüyen ülkeler arasında olacağız


BİTLİS (A.A) - AK Parti Bitlis İl Başkanlığında Danışma Meclis Toplantısı düzenlendi.
     Toplantıda konuşan AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Dünyada yıldızı parlayan ülkelerden biriyiz. Önümüzdeki 10 yıl içinde dünyada ekonomisi en yüksek büyüyen ülkeler arasında olacağız dedi.
     Zorlu geçen 2013 yılı bütçe görüşmelerinin tamamlandığı ifade eden Demiröz, şöyle konuştu:
     Türkiyenin bu yıl ki bütçesinin gider kalemi 404 milyar, gelirleri ise 371 milyar lira. Aradaki 33 milyarlık farkı da hazineden destek alarak kapatıyoruz. Devletin gelirlerini artırmamız için çok kazanandan daha çok gelir, az kazanandan da az gelir almayı belirttik. Maliye Bakanımızda bunu söyledi. Ülkemizin kredi derecelendirme notu artırıyor. Dünyada yıldızı parlayan ülkelerinden biriyiz. Önümüzdeki 10 yıl içinde dünyada ekonomisi en yüksek büyüyen ülkeler arasında olacağız. 17. sıradan ilk 10 sırada yer alan ülkeler arasında olacağız. Bütün yol haritamız hazır. 2008 yılından bu yana yaşayan ekonomik krizlere rağmen, Türkiye geriye gitmedi.
     Merkez Bankasının altın dahil rezervlerinin 120 milyar doları aştığını açıklayan Demiröz, ülke ve kamu borçlarının tamamını karşılayacak kadar döviz rezervinin bulunduğunu kaydetti.
     IMFye olan 500 milyon dolar borcu nisan ayında ödeyerek kapatacaklarını belirten Demiröz, Bundan sonra IMFye biz borç vereceğiz. Şu anda net dış borcumuz sıfırın altında. İhracatımız 25 milyar dolardan 150 milyar doları geçti. Aralık ayında rakamlar açıklanacak. Gayrisafi milli hasılamız 3 kat büyüdü. AK Parti hükümetleri döneminde 350 miyar dolar yatırım yaptık dedi.
     Ülkede işsizlik oranının da düştüğünü dile getiren Demiröz, Bitliste önümüzdeki yıl ocak ayından itibaren Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında, 2 bin 500 kişiyi istihdam edeceklerini belirterek, özel sektörlerinden gayretiyle işsizliği ortadan kaldırmayı planladıklarını bildirdi.
     Terörü hayatımızdan çıkarmalıyız ve gündemimizden düşürmeliyiz diyen Demiröz, Terör konusunu hayatımızdan çıkarsaydık, buna harcanan paralarla son 10 yıl ki kadar gelişme sağlanacaktı. Türkiye belki ekonomisi hızla gelişen 10 ülke içinde olacaktık diye konuştu.
     Toplantıda, AK Parti İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ve Bitlisin yeni Koordinatör Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, birer konuşma yaptı.
     Parti üyelerinin katıldığı danışma toplantısı, basına kapalı olarak devam etti.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste AK Parti Danışma Meclis Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER