Bitlise 4 yeni ambulans gönderilecek

Bitlise 4 yeni ambulans gönderilecek


BİTLİS (A.A) - İl Sağlık Müdürlüğüne 4 yeni ambulans gönderilecek.
     Yeni gönderilecek ambulanslar hakkında, AK Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz, ortak basın açıklaması yaptı.
     Kiler, açıklamasında, göreve geldiklerinde Bitliste doktoru, hastanesi, tıbbi cihazı ve ambulansı olmayan bir sağlık sistemi varken, şimdiyse sağlık alanında eksiklikleri gidererek merkez olma yolunda ilerlediklerini belirtti.
     Bitliste 2002 yılında sadece 4 ambulansın bulunduğunu anımsatan Kiler, şunları kaydetti:
     O dönemde ambulanslarımız eski ve arızalıydı. Hasta sevki bile yapılamıyordu. Yaptığımız yatırımlarla hiçbir hastamızı yolda bırakmadık. Sağlık filomuzu geliştirmeye devam ediyoruz. 4 adet yeni ambulansı da Bitlis Sağlık Müdürlüğünün hizmetine sunuyoruz. 10 yıl önce sadece 4 olan ambulans sayımızı 38e ulaştı. Ambulanslardan biri kar paletli. Paletli ambulansımız, kışın ağır durumda olan hastalarımızı, yolların açılmasını beklemeden hastanelere götürmek için kullanacak. Böylelikle büyük bir mağduriyeti daha ortadan kaldıracağız. Yeni ambulansların ilimize hayırlı olmasını diliyorum.
     Demiröz ise, sağlığa yapılan yatırımların, insana yapılan yatırım olduğunu belirtti.
     Bitliste sağlık alanında olağanüstü yatırımlar yaptıklarını kaydeden Demiröz, şunları ifade etti:
     Bugün ilimizde standartların üzerinde sağlık hizmeti verilmekte. Ancak mevcut imkanlarımızı daha da yükseltmek için çalışmalarımız devam emekte. İlimize yeni ambulanslar kazandırmış durumdayız. Hiçbir hastamız yollarda kalmayacak. En ücra köşedeki hastalarımıza daha rahat ulaşılacak. Bu nedenle tüm gücümüzle ve artan bir performansla, her alanda olduğu gibi sağlıkta da çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İlimize tahsis edilen yeni ambulanslar halkımıza hayırlı olsun.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitlise 4 yeni ambulans gönderilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER