Bisikletle Kudüse yolculuk yapıyor

Bisikletle Kudüse yolculuk yapıyor -Bisiklet yolculuğuna 2009 yılında Almanyadan başlayan Michael Harmuth, her yıl yaz aylarında belirli mesafeyi kat ederek 2014 yılında Kudüse varmayı hedefliyor


ANTALYA (A.A) - Bisiklet yolculuğuna 2009 yılında Almanyadan başlayan Michael Harmuth, her yıl yaz aylarında belirli mesafeyi kat ederek 2014 yılında Kudüse varmayı hedefliyor.
     Almanyanın Wittenberg şehrinde yaşayan Michael Harmuth (55), 2009 yılında bisikletle Kudüse yolculuk yapmaya karar verdi. Bisiklet yolculuğuna Berlinden başlayan Harmuth, İtalyanın başkenti Romaya ulaştı. Buradan uçakla Berline dönen Harmuth, 2010 yılında uçakla tekrar Romaya gittikten sonra yeniden bisiklet yolculuğuna başladı. İstanbula kadar bisiklet yolculuğu yapan Harmuth, buradan tekrar uçakla Berline döndü.
     Geçen yıl uçakla İstanbula gelerek bisiklet yolculuğuna devam eden Harmuth, İzmire ulaştıktan sonra yolculuğuna ara verdi ve uçakla Almanyaya döndü. Bu yıl 12 Haziranda uçakla İzmire gelen Harmuth, yolculuğu kapsamında Antalyanın Demre ilçesine ulaştı.
     Demrede Noel Baba Müzesi, Myra Antik Kenti ve Andriake Liman Kentini gezen Harmuth, gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanyada bir devlet kurumunda sosyal danışman olarak çalıştığını, dünyanın birçok yerinden gelen insanlara yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.
     Değişik ülkeleri gezerek farklı insanları tanımaya ve Kudüse ulaşmaya çalıştığını dile getiren Harmuth, bisiklet yolculuğunu yıllık izinlerinde gerçekleştirdiğini kaydetti.
     Bisiklet yolculuğu kapsamında 2 gün sonra Antalyaya varacağını bildiren Harmuth, Antalyada da bir süre kaldıktan sonda 24 Haziranda uçakla Berline döneceğim. Böylece bu yıl da yolculuğumu tamamlayacağım. Her gün 50 ile 100 kilometre arasında yol kat ediyorum. Geceleri ise otelde kalıyorum dedi.
     Gelecek yıl uçakla Antalyaya gelip Adanaya kadar bisiklet yolculuğu yapıp tekrar Berline döneceğini anlatan Harmuth, 2014 yılında ise tekrar Adanaya gelip Kudüse kadar bisikletle yolculuk yapacağını ve yolculuğunu tamamlayacağını söyledi.
     Kudüsün üç dinin merkezi olduğunu, bu nedenle Kudüste insanlığın barışı ve kardeşliği için üç dinin inanç merkezinde de dua edeceğini dile getiren Harmuth, bir barış yolculuğu yaptığını ifade etti.
     Harmuth, en güzel yolculuğunu bu yıl yaptığını belirterek, Çünkü her yerde Almanca bilen Türkler var. Türk insanı çok konuksever, çok cana yakın. Herkes sizi selamlıyor. Yardım etmek, bir şeyler ikram etmek için koşuyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Acar
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Bisikletle Kudüse yolculuk yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER