Bingöl çevre düzeni planına Vali Güvençerden

Bingöl çevre düzeni planına Vali Güvençerden itiraz


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, hazırlanan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planına itiraz etti.
     Bingöl Valiliğinde düzenlenen çevre düzeni planına yapılan itirazların değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Güvençer, yüklenici firma tarafından hazırlanarak Bakanlığa sunulan çevre planına ikinci kez itiraz ettiklerini söyledi.
     Güvençer, itirazların kabul edilmemesi halinde yeni bir değerlendirme ile yeni bir askı ve itiraz süresi başlatılacağını ifade ederek, şöyle dedi:
     Özel bir firma tarafından yapılan çevre düzeni planına teknik olarak itiraz ettik. Plan hazırlanırken Bingölde yaşayanların katkısı alınmadı. Coğrafyanın çok büyük bir bölümü ormanlarla kaplı, bir bölümü ise yapılaşmaya müsait olmayan vadi tabanları ve mera alanlarından oluşuyor. Geriye çok fazla bir alan kalmıyor. Kalan kısmı da yüklenici firma ekolojik öneme sahip alan ilan etmiş. Ne kentsel yapılaşma, ne de sanayi yapılaşması için soluk alacak pozisyonda değiliz. Bu alanlarımızı genişletin. Subjektif olmak zorundayız. Elbette sıkışmışlığımızı ifade edeceğiz. Elbette kentsel yapılaşma ve sanayi alanında yapılaşmaya ihtiyacımız var. Yine bölgesel önerilerimiz bize sorulmadı. Sanayi yapılaşmasını nerede istediğimiz sorulmadı. Çevre planı sadece birkaç kurumun sorunu değil, bir ülke sorunu. Çevre düzen planının pek fazla bir şeye benzemediği konusunda hükmüm katidir. Bugünde hiç bir şey değişmedi. Böyle çevre düzen planı olmaz. Kesinleşmesine 7 gün kala yapılan toplantıda halen bu kadar eksiğin olması kabul edilemez. Çevre planı böyle olmaz.
     Toplantıya, Vali Yardımcısı Alper Çığ, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Bayram, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Bozan, kamu kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik /Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bingöl çevre düzeni planına Vali Güvençerden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER