Bingöl Belediyesinde toplu iş sözleşmesi

Bingöl Belediyesinde toplu iş sözleşmesi


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
     Bingöl Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleşen 96 işçiyi ilgilendiren toplusözleşme imza töreninde konuşan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Hizmet-İş Sendikası ile yaptıkları görüşmelerin mutlu bir sonla neticelendiğini söyledi.
     Atalay, emeğin çok kıymetli olduğunu ve her fırsatta da bunu emekçinin lehine kullanmaya çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:
     "Toplam 67 çalışanımız çeşitli nedenlerle kurumdan ayrıldılar. Sözleşme iki yıllık olarak tanzim edildi ve günün şartlarına göre bu anlaşmamızı yaptık. Eski bir belediye çalışanı olarak arkadaşların çektiği sıkıntıları bire bir yaşadım. Ortak paydamız Bingöl hizmetidir. Bingöllülerin bizlere verdiği desteğe hizmet ederek hak etmeye gayret ettik. Temel sıkıntılarımızı birer birer çözüme kavuşturuyoruz. Gece gündüz, sıcak, soğuk demeden çalışan arkadaşlarımız var. Bingöl Belediyesinde çalışan memur, işçi ve şirket elemanlarına teşekkür ediyorum."
     Törende konuşan Himzet-İş Sendikası Bingöl Şube Başkanı Abdulmecit Akdemir ise işçilerin bundan daha fazlasını hak ettiklerini ifade ederek, "İmkanlar el verdiği müddetçe dökülen alın terinden daha fazlasını almak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İki yıllık sözleşme imzalıyoruz. Bingölün her karışına işçi arkadaşlarımla birlikte alın terimizi dökerek Bingölü layık olduğu yere getirmeye var gücümüzle çalışacağız" dedi.
     Toplu iş sözleşmesi imza törenine, Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Sekreter Yardımcısı Avukat İsmail Özgüven, Belediye Başkan Yardımcıları ve belediye çalışanları katıldı.
    
     Muhabir: Naim Boşkut-Abdullah Çelik / Aziz Aslan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Bingöl Belediyesinde toplu iş sözleşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER