Bingöldeki trafik kazası

Bingöldeki trafik kazası -Ölen üniversite öğrencisinin arkadaşları üst geçit yapılması için yürüyüş ve oturma eylemi yaptı


BİNGÖL (A.A) - Bingöldeki trafik kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şeyma Çokparlamışın arkadaşları üst geçit yapılması için oturma eylemi yaptı.
     Kredi ve Yurtlar Kurumu önünde dün akşam meydana gelen trafik kazasında ölen İlahiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şeyma Çokparlamışın arkadaşları, olayın meydana geldiği yer ile valilik ve belediye önünde oturma eylemi yaptı.
     İlk olarak yurt önünde toplanarak Bingöl uyuma öğrencine sahip çık sloganlarıyla Dörtyol Kavşağına kadar yürüyen öğrenciler, burada Şeyma Çokparlamışın ayakkabısını yola bırakarak bir süre oturma eylemi yaptı. Eylem sırasında bazı öğrencilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
     Gruptakiler daha sonra Üstgeçit için teşekkür ederiz yazılı siyah çelengi valilik ve belediye önüne bıraktıktan tekrar oturma eylemi yaptı.
     Öğrenciler adına konuşan Alarengin Fidanten, kazanın ardından yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini savunarak, Akşamki kazada bir öğrenci arkadaşımız yaşamını yitirirken, 3 öğrenci arkadaşımız da yaralandı. Bu kazada yaşamını yitiren sizin kızınız olsaydı bundan sonra nasıl bir önlem alırdınız- Bir iki Şeymanın ölmesinin sizin için bir anlam ifade etmediğini ve koltuklarınızdan değerli olmadığını biliyoruz. Ama şunu bilmenizi isteriz ki, haklı taleplerimizi karşılayana kadar üniversite öğrencileri olarak bu mücadelemizi sürdüreceğiz dedi.
     Gruptakiler daha sonra olaysız dağıldı.
     Bingölde dün gece 12 AN 390 plakalı otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan 4 öğrenciye çarpması sonucu üniversite öğrencisi Şeyma Çokparlamış hayatını kaybetmiş, Esra Şevli, Hülya Gelener ve Ayşe Fatma Zengin ise yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingöldeki trafik kazası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER