Bingölde vergi rekortmenlerine plaket verildi

Bingölde vergi rekortmenlerine plaket verildi -Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer: Bingöl vergi tahsilatı ve tahakkuku konusunda kendine ön planda bir yer edindi, bizi mahcup etmedi


BİNGÖL (A.A) - Bingölde gelir vergisi ve kurumlar vergisi mükellefleri rekortmenlerine plaket verildi.
     Bingölde bir restoranda gerçekleşen plaket töreninde konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, iyi kötü bir çalışma ve bütçe yılının tüm zahmetlerini hep birlikte çektiklerini belirterek, alın teri akıttıklarını söyledi.
     Devleti devlet yapan en önemli özelliklerden birinin vergi alma, yetki erki ve gücü olduğunu ifade eden Güvençer, şunları kaydetti:
     Devletlerin güç göstergelerinden biri de ekonomik gücüdür. Sadece bütçe, bütçe gelirleri bir devletin ekonomik tablosunun tek başına göstergesi değil, ama en önemli göstergelerinden biridir. Gelirlerin giderleri karşılama oranı, vergi tahsilat oranları ülke geneliyle vatandaşların devletlerine olan aidiyet bağlılıklarının kuvvetini ve hukuka olan sadakatlarının ciddi bir göstergesidir. Bingöl vergi tahsilatı ve tahakkuku konusunda kendine ön planda bir yer edindi. Bizi mahcup etmedi. Borçlarına olan sadakati, devletlerine olan bağlılıklarını vergi konusundaki yaklaşımlarını bu rakamlardan yansıtarak bir kez daha tescil etmiş oldular.
     Bingöl Defterdarı İhsan Mintaş ise bir toplumda vergi ahlak ve bilincinin yaygınlaşmış olmasının o toplumun sahip olduğu ve gelecek nesillere de aktarabileceği en sağlıklı ve kalıcı zenginliklerden biri olduğunu belirtti.
     Vatandaşlara ve mükelleflere vergi ahlak ve bilincinin yerleştirilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kazandırılması gerektiğini belirten Mintaş, Bingöl Defterdarlığının 2011 yılında yüzde 20 olan gelirin gideri karşılama oranı 2012 yılında yüzde 21,30a çıkması ilimiz açısından umut vericidir diye konuştu.
     Daha sonra gelir vergisi mükellefleri, Murat Erçiçek, Gürdal Erçiçek, Alican Erçiçek, Kerem Kocaelçi ile kurum mükellefleri Zeksan İnşaat, MZA Yapı, Sarıdağlar İnşaat, Balkent İnşaat ve İlsa Betona plaketleri verildi.
    
     Muhabir: Naim Boşkut - Abdullah Çelik / Nurten Aslan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Bingölde vergi rekortmenlerine plaket verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER