Bingölde Okuma ve Yazma Bilmeyen

Bingölde Okuma ve Yazma Bilmeyen Kalmayacaktır kampanyası


BİNGÖL (A.A) - Bingölde Okuma ve Yazma Bilmeyen Kalmayacaktır kampanyası değerlendirme toplantısı yapıldı.
     Bingölde düzenlenen toplantıya, kampanyadan sorumlu Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu, Bingöl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Bozaba, merkez ve ilçe halk eğitim merkezi müdürleri katıldı.
     Ataoğlu, Bingölde kampanya kapsamında açılan kurslardan bin 926 kişinin faydalandığını, kursa katılan kursiyerlerden bin 207 kişinin sertifika aldığını belirtti.
     Bingölde hedeflerinin okuma yazma bilenlerin oranını yüzde 90ların üzerine çıkarmak olduğunu vurgulayan Ataoğlu, şunları söyledi:
     TÜİK verilerine göre 262 bin 263 olan Bingöl nüfusunun 23 bin 115i okuma ve yazma bilmemektedir. 18-44 yaş arası nüfus 117 bin 310dur. Bu yaşa aralığında okuma yazma bilmeyenlerin sayısı 5 bin 726dır. 45 yaş üstü okuma ve yazma bilmeyenlerin sayısı ise 17 bin 839dur. Sonuç olarak ilimizde okuma yazma bilmeyenlerin büyük çoğunluğunu 45 yaş üstü olanlar oluşturmaktadır. Kim okumayı nerede nasıl öğrenmek istiyorsa öyle öğrenecektir. Amaç sadece bir dili öğrenmek değildir. Türkçeyi bilmeyen vatandaşlara okumayı Zazaca ve Kürtçeyi bilen öğretmenler öğretecek. Başlatmış olduğumuz bu kampanya ile Bingöl, ilçeler ve köylerdeki bütün okullarda mutlaka en az bir okuma yazma kursu açılacaktır.
    
     Muhabir: Naim Boşkut / Nurten Aslan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Bingölde Okuma ve Yazma Bilmeyen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER