Bindikleri bot batmak üzereyken kurtarılan Suriyeliler

Bindikleri bot batmak üzereyken kurtarılan Suriyeliler -Fethiyeden Yunanistana kaçmak isterken bindikleri sürat botu kayalıklara çarparak batma tehlikesi geçiren Suriye uyruklu 13 kişinin kurtarılma görüntüleri basına dağıtıldı


MUĞLA (A.A) - Fethiyeden Yunanistana kaçmak isterken bindikleri sürat botu kayalıklara çarparak batma tehlikesi geçiren Suriye uyruklu 13 kişinin kurtarılma görüntüleri basına dağıtıldı.
     Bir ihbarı değerlendiren Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri, yasa dışı yollarla Yunanistanın Rodos Adasına geçmek isteyen Suriye uyruklu 3ü çocuk, 3ü kadın, 7si erkek 13 kaçağın bulunduğu Doral isimli sürat botunu takibe almıştı. Kayalıklara çarparak Peksimet Adası Kurtoğlu burnunda su alarak batmak üzere olan botta bulunan 13 kişi, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarılmıştı. Olayda botun kaptanının ise kaçtığı bildirilmişti.
     Basına dağıtılan kurtarma görüntülerinde, Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekiplerinin su içindeki çocuk ve kadınları kurtarmak için gösterdikleri çaba görülüyor. Ekipler tarafından önce uzun süre ağlayan 3 bebek kurtarılarak Sahil Güvenlik botuna alınırken, daha sonra kadın ve erkekler kurtarılıyor.
     Islanan kaçaklara battaniye ve yiyecek veren ekipler, sağlık sorunu yaşamamaları için ellerinden gelen çabayı gösteriyor. Bota gelen 112 Acil Servis ekipleri de hamile olduğu öğrenilen iki kadını muayene ediyor.
     Bu arada kaçakların sınır dışı işlemlerinin Fethiye Emniyet Müdürlüğünde devam ettiği öğrenildi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bindikleri bot batmak üzereyken kurtarılan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER