Bin tonluk kum heykel beyzbol sopaları

Bin tonluk kum heykel beyzbol sopaları ile yıkılacak -Antalya Kum Heykel Festivali Sergisinde yer alan ve bin ton kum kullanılarak yapılan Jurrasic Park heykelinin de arasında bulunduğu 4 heykel, 80 ziyaretçi tarafından beyzbol sop


ANTALYA (A.A) - Antalya Kum Heykel Festivali Sergisinde yer alan ve bin ton kum kullanılarak yapılan Jurrasic Park heykelinin de arasında bulunduğu 4 heykel, 80 ziyaretçi tarafından beyzbol sopaları ile yıkılacak.
     Festival Direktörü Cem Karaca, yaptığı yazılı açıklamada, 11 Kasımda serginin sona ereceğini ve yıkım şenliğinin başlayacağını belirtti.
     Dünyanın en iyileri arasında yer alan 12 ülkeden 25 heykeltıraş tarafından 3 haftada yapılan heykellerin şenlikle yıkacağını anlatan Karaca, yıkım şenliğinin özel hazırlatılan beyzbol sopaları ile yapılacağını kaydetti.
     Karaca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Yıkım şenliğinde bin ton kum kullanılan Jurrasic Park heykeli ile Batman, Marliyn Monroe ve King Kong heykelleri yıkılacak. Sanatseverler son kez ziyaret ettikleri heykelleri yıkma fırsatı yakalayacak. Zarar görmemeleri için dokunulması bile yasak olan sanat eserleri, gelecek yıl imparatorluklar temasında tekrar hayat bulmak üzere kum yığınına dönüşecek. Ziyaretçiler bir yandan stres atarken bir yandan da heykellerin sadece kumdan yapıldığını gözleriyle görecek. Heykellerin yıkımına en fazla 20 ziyaretçi katılacak. Geliş sırasına göre listeye isimlerini yazdıran 80 ziyaretçi, 20şerli gruplar halinde heykellerin yıkımına katılacak.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bin tonluk kum heykel beyzbol sopaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER