Bilişim Haftası

Bilişim Haftası -TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı Ünüvar: -"Bilişim sektörü, yüksek istihdam potansiyeli ve yarattığı katma değerle ekonominin yeni kalkınma gücü olarak değerlendirilmektedir"


ADANA (A.A) - TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, bilişim sektörünün yüksek istihdam potansiyeli ve yarattığı katma değerle ekonominin yeni kalkınma gücü olarak değerlendirildiğini belirtti.
     Ünüvar, her yıl Mayısın ilk haftasında kutlanan "Bilişim Haftası" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bilişim teknolojilerindeki yenilikler ve küresel ölçekte yaşanan e-dönüşüm sürecinin, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatın her alanını ve toplumun tüm kesimlerini etkilediğini ifade etti.
     İş dünyasının iş yapma usullerinin ve kamu hizmetlerinin sunum şekillerinin değiştiğini bildiren Ünüvar, "Başta eğitim, sağlık, adalet, savunma sektörleri olmak üzere tüm sektörlerde köklü bir değişim ve gelişim yaşanmaktadır" ifadelerini kullandı.
     Yaşanılan çağın "bilgi çağı" olarak adlandırıldığını hatırlatan Ünüvar, şunları kaydetti:
     "Bilişim sektörü, yüksek istihdam potansiyeli ve yarattığı katma değerle ekonominin yeni kalkınma gücü olarak değerlendirilmektedir. Bilişim sektörü, yüksek istihdam ve katma değer yaratan bir sektör olması itibariyle, ekonominin büyümesi, toplumsal refahın sağlanması ve işsizliğin azaltılması açısından büyük öneme haizdir. Kişisel bilgilerin korunmasını, özel hayatın ve haberleşmenin mahremiyetini ilgilendiren bilişim sektörünün fırsatlarından azami ölçüde istifade edilmesi gerekmektedir. Ayrıca, sektörün sağlıklı gelişimini sağlamak amacıyla, bilişim sektörünün stratejik önem ve önceliğe sahip kılınması da gereklidir. Bilişim üretiminin, yeni teknolojiye dayalı yatırımların ve araştırma geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi, Türkiyenin bilgi toplumuna dönüşüm hedefleri de gözetildiğinde zorunluluk olarak görülmektedir."
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER