Bilim adamlarına fahri hemşehri beratı

Bilim adamlarına fahri hemşehri beratı


ÇANAKKALE (A.A) - Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar beldesi belediye başkanlığı tarafından aralarında alanlarında tanınmış bilim adamlarının da olduğu bazı kişilere fahri hemşehri beratı verildi.
     Gülpınar Belediye Meclisi tarafından, beldede ikamet eden ya da beldenin yakınlarındaki sitelerde oturan, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör, Assos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan, Apollon Smintheus Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özgünel, ODTÜ ile özdeşleşen Atatürk ve Devrimleri Anıtı adlı beton çalışması Türkiyenin ilk soyut anıt heykelini yapan Prof. Dr. Tamer Başoğlu, emekli Tuğgeneral Ali Er, ÇOMÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Muammer Karaayvaz ve Prof. Dr. Turan Takaoğlu, Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Varol Civil ile onkolog Dr. Süalp Tansana fahri hemşehrilik beratı verilmesi kararı alındı.
     Söz konusu kişilere, Gülpınar Belediyesinde düzenlenen törenle fahri hemşehrilik beratı Belediye Başkanı Recep Şahin tarafından verildi.
     Belediye Başkanı Şahin, törende yaptığı konuşmada, Türkiyenin bu en şirin beldelerinden biri olan Gülpınarda söz konusu kişilerle beraber yaşamaktan ve aynı ortamlarda bulunmaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, Sizler bizim önemli değerlerimizdensiniz. Sizlerin değerli katkıları ve beldemiz için düşündüğünüz değerli fikirleriniz beldemize hizmet noktasında bize ışık tutmaktadır. Sizin beldemizde gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştirmeyi planladığımız çalışmalarda yanımızda olduğunuzu bilmek, çalışmalarımızda bizlere heyecan ve güç katmaktadır diye konuştu.
     Törene katılan konuklar ise Gülpınarda yaşamaktan her zaman mutluluk duyduklarını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da beldenin yararına olacak her çalışmanı içinde yer alacaklarını kaydetti.
     Tören, anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Ezine / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bilim adamlarına fahri hemşehri beratı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER