Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: -Türkiye bugün yüksek enflasyonu, yüksek bütçe açıklarını, yüksek kamu borçlarını, iflas eden sektörleri, kapanan sektörleri konuşmuyor. Darbe, muhtıra gibi politik olayları konuşmuyor -B


GAZİANTEP (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiyede artık geleceğe dair hedef koymanın mümkün hale geldiğini vurgulayarak, Türkiye bugün yüksek enflasyonu, yüksek bütçe açıklarını, yüksek kamu borçlarını, iflas eden sektörleri, kapanan sektörleri konuşmuyor. Darbe, muhtıra gibi politik olayları konuşmuyor. Bütün bunların hepsini geride bıraktı. Cumhuriyetimizin 100. yılını ve oradaki ekonomik ve siyasi hedeflerini konuşuyor dedi.
     Akort Fuarcılık tarafından, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Gaziantep Ayakkabıcılar Odası işbirliğiyle düzenlenen 15. Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayileri Kış Fuarı (GAPSHOES), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin katıldığı törenle açıldı.
     Bakan Ergün, yaptığı konuşmada, ekonomi içinde çok önemli yer tutan fuarların, sektördeki gelişmeleri takip etme imkanı bulduğu organizasyonlar olduğunu, onun için desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, Bu destekleri artırarak devam ettirmek bizim bir numaralı görevimiz dedi.
     Törene katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin pozitif bir ayrımcılık yaparak konuşma hakkını kendisine verdiğini için teşekkür eden Ergün, Gaziantepin sanayisini geliştirmesi ihracatını artırmasının yanında fuarcılıkta öne çıkan bir şehir olduğunu söyledi.
     Gaziantepte gelecekte bu fuar alanlarının yetmeyeceğini ifade eden Ergün, şöyle konuştu:
     Gaziantep bu bölgede etrafını ısıtan ve aydınlatan adeta bir güneş gibi. Yaydığı bu aydınlıktan, bu sıcaklıktan bütün bölge istifade etmektedir, hatta komşu ülkeler de istifade etmektedir. Suriye bu sorunları yaşamıyor olduğu zamanlarda Gaziantepin, Suriyeye çok büyük katkısı vardı.
    
     -ABDli yatırımcı Meksika yerine Kilisi tercih etti-
    
     Gaziantepin 5 milyar dolar ihracat yaptığını, 5. organize sanayi bölgesini genişletmenin ve 6. organize sanayi bölgesinin Kilis-Gaziantep sınırında nasıl oluşturulacağının hesabını yaptığını belirten Ergün, şunları kaydetti:
     Biraz önce bu bölgede arazi keşfi yaptık. Kilisin, Gaziantepin biraz ilgisine ihtiyacı var. Gaziantepten Kilise doğru daha kuvvetli bir ışık daha kuvvetli bir sıcaklık gitmesine ihtiyaç var. Onun için el birliğiyle bazı çalışmalar gerekiyor. O organize sanayi bölgesinde ortak bir girişim olarak ulaşım imkanlarının harekete geçmesiyle beraber, yepyeni bir cazibe merkezi oluşma imkanı var. Onu hep beraber çalışacağız. Ama önce Kilisin mevcut organize sanayi bölgesini geliştirmek, biraz genişletmek ve altyapısıyla hemen yatırımcılara sunmak icap eder. Çünkü organize sanayi bölgesi olduğunda doğrudan 6. bölge yatırımlarından yararlanma imkanı var. Zaten bir yatırımcı hemen oradayken geldi, 100 dönüm yer talep etti. Güneş panelleri üreten. ABDden bir yatırımcıydı, Meksikada yapacağı yatırımdan vazgeçip bizim oradaki bazı girişimci arkadaşlarımızın yönlendirmesiyle Kilise yatırım yapmaya, orada yer tahsisiyle ilgili çalışmaya da başladılar. Diyorlar ya eldeki kuş mu daha değerli daldaki kuş mu daha değerli- Bir kere eldeki kuşu bir besleyelim. Daldaki kuş daha parlak görünebilir ama o daha dalda. Daldaki kuşla ilgilenirken eldeki kuşu da kaçırmayalım.
     Türkiyede artık birçok şeyin yerli yerine oturduğunu, geleceğe dair hedef koymanın mümkün hale geldiğini vurgulayan Ergün, şunları kaydetti:
     Türkiye bugün yüksek enflasyonu, yüksek bütçe açıklarını, yüksek kamu borçlarını, iflas eden sektörleri, kapanan sektörleri konuşmuyor. Darbe, muhtıra gibi politik olayları konuşmuyor. Bütün bunların hepsini geride bıraktı. Ne konuşuyor- Cumhuriyetimizin 100. yılını ve oradaki ekonomik ve siyasi hedeflerini konuşuyor.
    
     -Bakan Şahine sürpriz pasta-
    
     GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da konuşmasında, fuarın bu yıl uluslararası fuar unvanı kazandığını, çok büyük emeklerle bu noktaya geldiklerini söyledi.
     Gaziantepin 24 saat durmadan çalışan bir şehir olduğunu, geçen yıl 4.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini vurgulayan Konukoğlu, Bakan Ergüne verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin fuarın açılış kurdelesini kesti.
     Bu arada bir sürprizle karşılaşan Şahin, bakanlığının 1. yılı olması nedeniyle hazırlanan pastayı kesti. Dileğinin sorulması üzerine Şahin, En güzel şeyler şehrimiz ve ülkemiz için olsun ifadesini kullandı.
     Ortadoğu Fuar Merkezinde 150ye yakın firmanın katılımıyla gerçekleştirilen GAPSHOES Fuarı, 8 Temmuz tarihine kadar açık olacak.
     Bakan Ergün ve Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Turkcell Gezegenevi ve Bilim Merkezini de ziyaret etti. Bakanlar, gezegenler, yıldızlar, çeşitli gök cisimleri ve onların uzay boşluğundaki hareketlerini izleme imkanı buldu.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş / Zerin Özdilek /Adem Yılmaz
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER