Bilecik Genel Meclisi Başkanı Çelik:

Bilecik Genel Meclisi Başkanı Çelik: KÖYDES 2012 faaliyetleri çerçevesinde yürütülen tüm çalışmalar, 2013 yılında da devam ediyor


BİLECİK (A.A) - Bilecik Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, KÖYDESin 2012 faaliyetleri çerçevesinde yürütülen tüm çalışmaların 2013 yılında da devam edeceğini bildirdi.
     Çelik, Bilecik Özel İdaresi Toplantı Salonunda köy ve belde muhtarlarıyla düzenlediği toplantıda, 2013 yılında gerçekleştirmeyi planladıkları projeleri anlattı.
     2013 yılında KÖYDES Projesi kapsamında henüz ödenek aktarılmadığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:
     2005-2012 yılları arasında Bilecike, Yüksek Planlama Kurulu tarafından KÖYDES Projesi adı altında toplam, 45 milyon 577 bin 831 lira ödenek sağlandı. KÖYDES 2012 faaliyetleri çerçevesinde yürütülen tüm çalışmalar, 2013 yılında da devam ediyor. Şu an içinde bulunduğumuz İl Özel İdare Binasının bulunduğu 40 dönümlük arazinin şehrin ortası olarak belirlendi. Dolayısıyla bu bölgede, iş makinelerinin trafiği aksatması ve birtakım hizmetlerin yürütülmesi zorlaştı. Küçük Sanayi Bölgesinin arkasında bulunan PTTnin 4 dönümlük arsası ve Telekomun eski ambar binasının bulunduğu 15 dönümlük araziyi İl Özel İdaresi olarak satın aldık. Bu, 20 dönümlük alan içerisine yeni İl Özel İdare Binasını ve iş makineleri için park alanını yapmayı planlıyoruz. Şehir merkezi içinde kalan 40 dönümlük bu alanı ise İl Özel İdaresine gelir kaynağı olacak şekilde büyük bir alışveriş merkezi, bir çekim merkezi yapmayı planlıyoruz. Ayrıca Bayındırlık Müdürlüğünün incelemelerine göre Vali Konağı ve bitişiğindeki eski binaya, Oturulamaz raporu verilmiştir. Yeni yapılacak Vali Konağının tamamlanmasının ardından, önümüzdeki yıllarda, eski binanın olduğu yere büyük bir alışveriş merkezi ve ofis binaları inşa etmeyi planlıyoruz.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecik Genel Meclisi Başkanı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER