Bilecik Belediye Başkanı Yağcı, minibüsçülerle bir

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı, minibüsçülerle bir araya geldi


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Pelitözü Gölparkta minibüsçülerle bir araya geldi.
     Yağcı, toplantıda yaptığı konuşmada, 2004 yılında göreve geldiklerinde ulaşım sektöründe uzun ince bir yolculuğa başladıklarını belirterek, amaçlarının halka kaliteli taşımacılık imkanı sunmak olduğunu kaydetti.
     Göreve geldiklerinde, önlerinde mevzuatlara göre aksak olan bir ulaşım sisteminin bulunduğunu hatırlatan Yağcı, şöyle konuştu:
     Belediye tarafından teyit edilmemiş bir sistemdi. Ulaşım sisteminin hak sahibi olmamız nedeniyle araçlar alarak şehir içi ulaşım sistemini kendimiz yapabilirdik. İkinci alternatif ise sistem içerisinde 130 vatandaşımız görev yapıyordu. Bunların da içinde bulanacağı bir ihale sürecine başlamak gerekiyordu. Esnafımız için uygun olanı tercih ettik. Son yaptığımız ihale sonucunda 93 hattı M plaka uygulamasından hak kazandı. Bunlar açık rekabet koşullarına göre yapılan ve standartları herkesçe belli olan şeffaf bir ihaleydi. Her sistemin başlangıcında eksiklikler veya aksaklıklar olabilir. Oluşacak sorunları el birliğiyle çözeceğiz."
     Minibüsçüler adına konuşan Önder Çakır da yeni ulaşım sistemi sayesinde kentte ikinci bir araca gerek kalmadan vatandaşın ulaşımının sağlayabildiğini söyledi.
     Konuşmaların ardından minibüsçüler, Yağcıya teşekkür plaketi verdi.
     Toplantı, Yağcının Gölpark çevresinde direksiyona geçtiği minibüs gezisinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan - Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecik Belediye Başkanı Yağcı, minibüsçülerle bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER