Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Müftülükten cezaevinde "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği


BİLECİK (A.A) - Bilecik Müftülüğünün, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında M Tipi Kapalı Cezaevinde kalanlara, "Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru" konulu konferans ve tasavvuf konseri verildi.
     Müftülükten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Vaizi Mevlüt Güder, konferansta, insanların hata yapacak fıtratta yaratıldığını, asıl marifetin ise hata yaptığında bunun muhasebesini yaparak hatalarından ders çıkarması ve geleceğini bu eksen üzerinde planlaması olduğunu bildirdi.
     Konferansın ardından, İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Kısım Şefi Osman Turan ile İmam Hatip Rıdvan Candan ve müezzinler Enver Bozkurt, Emir Aydın, Ahmet Saygılı, Metin Demir tarafından tasavvuf konseri sunuldu.
     Etkinliğe, Cezaevi Müdürü Mustafa Şen, müdür yardımcıları Nermin Arı ve Şuayp Baytemir, İl Cezaevi Vaizi Muammer Arpaguş, Öğretmen Ramazan Tomatır, Sosyolog Gülçin Güvenç, Psikolog Sümeyye Bakırcı ve Özlem Bayraktar katıldı.
    
     -"Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru" konferansı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bilecikte, İl Müftülüğü Aile İrşad Bürosu ve Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi iş birliğiyle "Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru" konulu konferans verildi.
     Bir düğün salonunda yapılan program, Şerif Paşa Kuran Kursu öğreticisi Emine Kayanın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
     Bursa Müftü Yardımcısı Ayşegül Müftüoğlu Kurt, konferansta, İslam dininin insanın onurunu korumaya verdiği önemi hatırlattı.
     İnsanın onurunun mukaddes olduğunu, insanın ancak onuruyla insan olabileceğini belirten Kurt, kadına, çocuğa, yaşlıya, insan olan herkese onurunu korumak için neler yapması gerektiğine dair Kuran-ı Kerimde, Hazreti Muhammed ve sahabenin hayatlarında sayısız örnekler bulunduğunu ifade etti.
     İl Müftü Vekili Nihat Kaya da konferansa gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirtti.
     Bilecik Kuran Kursu öğreticilerinin ilahi ve şiir dinletisiyle sona eren etkinlikte, Kaya tarafından Kurta, Osmanlı arması bulunan plaket verildi.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER